مطالعه ژئوشیمیایی و مدلسازی تاریخچه حرارتی و تدفین میادین نفتی درود و نوروز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_MHRE-1-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 347
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی نفت ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
استاد ، دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
آنالیزهای ژئوشیمیایی و مدلسازی تاریخچه تدفین و حرارتی میادین درود و نوروز واقع در شمال غرب خلیجفارس، بحث اصلی این مقاله است. ۵ نمونه نفتی از مخازن فهلیان (یاماما)، آسماری و فهلیان (منیفا) میدان درود- خارگ و مخازن کژدمی (نهرعمر) و کژدمی (بورغان) میدان نوروز مورد ارزیابی های ژئوشیمیایی قرار گرفته است. نفت های مورد مطالعه عمدتا پارافینیاند. سنگ منشا نفت مخازن میدان درود- خارگ دارای لیتولوژی کربناته حاوی مواد آلی گوگرددار و در مورد مخازن میدان نوروز دارای لیتولوژی مارنی است. بررسی های ایزوتوپی نشاندهنده احتمال وجود نفت مخلوط در مخزن کژدمی (نهرعمر) است. نتایج حاصل از مدلسازی تاریخچه تدفین و حرارتی میادین درود و نوروز نشان می دهد که در میدان نوروز سازند سورمه (عرب- دی) از حدود ۱۲۵ میلیون سال پیش زایش هیدروکربن را آغاز کرده است و اکنون در اواسط پنجره نفتی قرار دارد و سازند کژدمی (دیر) نابالغ است. در میدان درود، سازندهای کژدمی و گدوان در اوایل پنجره نفتی قرار دارند و سازند پابده نابالغ است.کلیدواژه ها
خلیج فارس, تاریخچه تدفین و حرارتی, میادین نفتی درود و نوروز, سنگ مادراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.