بررسی امکان تجزیه بیولوژیکی پرکلرواتیلن (PCE) در غلظت بالا بوسیله راکتور بی هوازی با بستر سیال (AMBR)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-11-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فرجی

, Isfahan University of Medical Sciences

محمد مهدی امین

, Isfahan University of Medical Sciences

محسن سعدانی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

چکیده

سابقه و اهداف: پرکلرواتیلن (PCE) از دسته هیدروکربن های آلیفاتیک کلردار است که کاربرد گسترده ای در صنایع دارد. پساب های صنعتی حاوی PCE به دلیل خطرات احتمالی ناشی از سرطانزایی آن باید تصفیه شوند. هدف از این مطالعه تعیین قابلیت تجزیه بیولوژیکی پرکلرواتیلن در غلظت بالا توسط یک راکتور بی هوازی با بستر سیال (AMBR) می باشد که تاکنون برای تجزیه بیولوژیکی PCE مورد استفاده قرار نگرفته است. روش بررسی: در این مطالعه یک راکتور بیهوازی با بستر سیال (AMBR) در مقیاس آزمایشگاهی به حجم کل ۱۰ لیتر با ۴ محفظه برای تجزیه بیولوژیکی پرکلرواتیلن در سوبستره سنتتیک مورد استفاده قرار گرفت. راه اندازی راکتور به کمک لجن هاضم بیهوازی انجام شد. پس از راه اندازی، کارایی راکتور در تجزیه PCE در غلظت mg/L ۱۰۰ مورد بررسی قرار گرفت. زمان ماند هیدرولیکی (HRT) برابر ۳۲ ساعت ثابت نگه داشته شد. یافته ها: بهترین بازده حذف COD به میزان ۹۸% در بارگذاری آلی COD معادل g COD/L.d ۱/۳ بدست آمد. میانگین بازده حذف COD در کل دوره فعالیت راکتور به ترتیب برابر ۴/۹۱% بود. برای حذف PCE نیز بازده به میزان ۵/۹۹% حاصل شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که راکتور بیهوازی با بستر سیال (AMBR)، در صورت انجام مطالعات تکمیلی در مقیاس کامل و استفاده از پساب صنعتی واقعی آلوده به پرکلرواتیلن یک روش ساده، کارامد و قابل اطمینان برای تصفیه پسابهای صنعتی آلوده به این ترکیب حتی در غلظت های بالا می باشد.

کلیدواژه ها

Anaerobic Migrating Blanket Reactor (AMBR), Industrial wastewaters, Perchloroethylene, پرکلرواتیلن (PCE)، پسابهای صنعتی، راکتور بی هوازی با بستر سیال (AMBR)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.