بررسی تاثیر توزیع سبد غذایی کمیته امداد امام خمینی(ره) بر وضعیت رشد کودکان ۶-۱ ساله

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-11-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود نوری شادکام

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

ضیاء اسلامی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

حسن مظفری خسروی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

فاطمه زارع هرفته

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

چکیده

  سابقه و اهداف : سوء تغذیه کودکان از مشکلات شایع سلامتی است که ریشه در عوامل متعددی دارد. یکی از این عوامل فقر غذایی است. کودکی که از غذای کافی جهت تامین نیازهای غذایی خود بهره مند نگردد، در نهایت مبتلا به سوء تغذیه و اختلال رشد خواهد شد. این مطالعه با هدف تعیین اثر توزیع سبد غذایی ماهیانه بین خانواده های دارای کودک مبتلا به سوء تغذیه بر بهبود این مشکل در کودکان آنها انجام شده است.   روش بررسی: این مطالعه به عنوان یک کارازمایی میدانی با مشارکت ۳۰۰ نفر کودک ۶-۱ ساله مبتلا به اختلال رشد در شهرستان های خاتم و تفت از شهرهای استان یزد انجام شد. ۱۵۰ کودک در منطقه روستایی شهرستان خاتم تحت آموزش تغذیه و سبد غذایی ماهیانه قرار گرفتند، در حالیکه ۱۵۰ کودک در منطقه روستایی شهرستان تفت صرفا تحت آموزش تغذیه قرار گرفتند. داده های تن سنجی شامل قد و وزن در آغاز، شش ماه و یکسال بعد از مداخله ثبت و شاخص های مختلف مثل امتیاز Z وزن و قد برای سن محاسبه و با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته ها: ۱۶۱ نفر ( ۶/۵۳%) از افراد مورد مطالعه دختر و ۱۳۹ نفر (۴/۴۶%) پسر بودند. میانگین امتیاز z وزن برای سن، قد برای سن و وزن برای قد، همچنین میانگین قد و وزن افراد مورد مطالعه در بدو مداخله، شش ماه و یکسال بعد از مداخله بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری نشان نداد.   نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد حمایت های مستقیم مواد غذایی به حانواده هایی که کودک ابتلا به سوء تغیه دارند چندان ناثیری در بهبود این مشکل در کودک آنها نخواهد داشت و بهتر است شیوه های دیگری برای رفع این مشکل مورد توحه قرار گیرد.     

کلیدواژه ها

G rowth Disorder , C hild M alnutrition , N utritional S upport, اختلات رشد، سوءتغذیه کودکان، حمایت های غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.