بررسی حذف مواد آلی در نیزار مصنوعی زیر سطحی : تعیین ضرایب سینتیکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-12-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فرزداکیا

Tehran University of Medical Sciences

محمد حسن احرامپوش

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

مجید کرمانی

Tehran University of Medical Sciences

کاظم ندافی

Tehran University of Medical Sciences

احسان ابویی مهریزی

North Khorasan University of Medical Sciences

چکیده

  مقدمه: در بررسی سیستم های ­ طبیعی تصفیه فاضلاب به کمک نیزار مصنوعی، مدل های علمی و عملی از جنبه های فیزیکی، هیدرولیکی و فرایندی در مقیاس واقعی ­ و ­ تعیین قوت و ضعف این سیستم ­­ ها، می ­ تواند نقشی مهمی جهت احداث سایر واحدهای مشابه ایفا نماید. هدف اولیه طراحی سیستم بسترهای نی ­ در تصفیه فاضلاب، حذف مواد آلی می باشد، لذا تعیین اولیه سینتیک های حذف BOD ۵ و COD جریان فاضلاب ضروری است.   روش ­ بررسی: پژوهش حاضر توصیفی- مقطعی بوده و سینتیک واکنش­های بیولوژیکی حذف مواد آلی در بسترهای نی را مورد بررسی قرار می دهد. بدین­منظور، نمونه­ها در سه محل از تالاب به­­طور ماهیانه طی شش ماه برداشت شدندو مقدار حذف مواد آلی با سنجش s COD و s BOD ۵ انجام­گرفت. سپس نتایج با مدلهای سینتیک مرتبه اول ، مرتبه دوم و استوورکین­کانن و پارامترهای آماری تجزیه و تحلیل شدند.   یافته ­ ها: نتایج، متوسط غلظت خروجی s COD و s BOD ۵ از تالاب شاهد و دارای نی ­ را به ترتیب ۴۹/۱۰۱، ۹۲/۵۶ و ۷۸/۸۱ ، ۱۸/۴۶ میلی ­ گرم ­ بر لیتر نشان داد. در­خصوص پیش­بینی رفتار حذف مواد آلی، مدل استوورکین کانن نزدیک­ترین ارتباط بین پیش بینی های تئوری و ­ داده های میدانی ارائه نمود و مقدار ضریب حداکثر مصرف ماده آلی در مورد s COD و ­ s BOD ۵ در تالاب دارای نی ۴۸/۱۲۰ و ۱۲۵ و در شاهد ۳/۳۳ و ۵/۳۸ میلی گرم در لیتر در روز بدست آمد .   نتیجه ­ گیری: با توجه به نتایج، تصفیه­خانه فاضلاب یزد بدلیل شرایط مناسب جوی و طراحی، درصد حذف مواد آلی آن زیاد بوده که موجب کاهش چشمگیر آلودگی شده و راندمان کافی جهت برآوردن استانداردهای خروجی پساب را فراهم می­آورد .   

کلیدواژه ها

Wastewater treatment, artificial Wetland, Kinetic coefficients, organic matter, تصفیه فاضلاب، نیزار مصنوعی،ضرایب سینتیکی،مواد آلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.