بررسی کارایی زائدات گیاه آفتابگردان در حذف کادمیوم از محلولهای آبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-12-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن احرامپوش

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

عبدالایمان عمویی

Babol University of Medical Sciences

محمدتقی قانعیان

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

فاطمه اصغرزاده

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

سهراب حلال پور

Babol University of Medical Sciences

ثریا حلال خور

Babol University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه : کادمیوم از جمله آلاینده هایی است که توسط آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا(USEPA) در زمره آلاینده های دارای اولویت قرار دارد. آلاینده های دارای اولویت، آلاینده هایی هستند که در صورت مواجهه با موجودات زنده می توانند باعث ایجاد سرطان، جهش زایی و ناقص الخلقه زایی شوند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر زائدات گیاه آفتابگردان در حذف کادمیوم از محلولهای  آبی بوده است. روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است. مطالعه در یک سیستم ناپیوسته انجام شده و اثر فاکتورهای زمان تماس( ۵، ۱۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵، ۶۰ و ۱۲۰دقیقه )،pH     (۲، ۴، ۶، ۷) ، غلظت کادمیوم   (۱۵، ۳۰ و ۶۰ میلی گرم درلیتر ) و دوزهای جاذب (۲/۰، ۶/۰ و ۱گرم در۱۰۰ میلی لیتر ) بررسی شده است. و در نهایت نتایج توسط مدل های سنتیک تحلیل گردید. یافته ها : براساس نتایج، بیشترین راندمان حذف کادمیوم ۹۵%بوده که در ۵ دقیقه اول اتفاق افتاده است. pH بهینه در این تحقیق ۶ به دست آمد. سنتیک جذب کادمیوم توسط زائدات گیاه آفتابگردان از مدل درجه دوم با ضریب همبستگی R۲=۰.۹۹۹  پیروی می کند. حداکثر ظرفیت جاذب ۲/۲۰میلی گرم بر گرم بود. نتیجه گیری : نتایج حاصل از تحقیق  نشان داد که با افزایش pH  محلول از ۲ به ۶ کارآیی حذف  کادمیوم افزایش یافته ودر۷= pH دوباره کاهش می یابد.کارایی حذف کادمیوم با افزایش جرم جاذب و زمان تماس افزایش و با افزایش  غلظت اولیه کادمیوم کاهش  می یابد.

کلیدواژه ها

Keywords: Sunflower residuals, Aqueous solution, Cadmium, Absorption kinetic, واژه های کلیدی : زائدات گیاه آفتابگردان, محلول آبی, کادمیوم, سنتیک جذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.