اثرجریان الکتریسته مستقیم بر حیات انگل سالک شهری درمحیط کشت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-14-5_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ملک

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

زهرا لبافیان

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

مهین غفورزاده

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

علی فتاحی بافقی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

چکیده

 مقدمه: لیشمانیوز که جزء ده بیماری مهم عفونی دنیاست از جمله سه بیماری مهم است که توسعه در زمینه واکسن ،دارو و حشره کش برای کنترل آن با مشکل مواجه هست. تحریک الکتریکی به عنوان روش درمانی در تعدادی از بیماریها مورد استفاده قرار گرفته است. اما برروی درمان لیشمانیوز جلدی به طور معمول به کار نرفته است. لذا هدف ما در این بررسی اثرجریان الکتریسته مستقیم بر حیات انگل  سالک شهری درمحیط کشت می باشد.    روش بررسی: مطالعه از نوع تجربی و به شیوه کارآزمایی آزمایشگاهی بود. انگل لیشمانیا گونه سالک شهری ایران کشت داده شدو پروماستیگوت های هردو مرحله پویا و ایستا تهیه شد. الکترود ها در فاصله ۲ یا ۴ سانتیمتری از هم بود و وقتی ولتاژ به ترتیب ۵/۲، ۵/۳ و ۵/۴ به الکترودها اعمال شده بود در زمانهای ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۳۵ و ۷۰ دقیقه تعداد پروماستیگوت های زنده نمونه شمارش شد. داده ها ثبت و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها :  میانگین پروماستیگوت های زنده مرحله ایستا و پویا وقتی که فاصله الکترودها ۲ سانتی متر بود برای ولتاژ های ۵/۲، ۵/۳ و ۵/۴ در مقایسه باگروه شاهد اختلاف معنی دار نشان داد (۰۰۳/۰ =p ).  همچنین  این تفاوت برای ولتاژ ۵/۲ و ۵/۴ ولت  هم معنی دارشد(۰۰۴/۰ =p ). ولی پروماستیگوت های زنده مرحله پویا برای ولتاژ ۵/۳ و ۵/۴ ولت معنی دار نشد (۰۵./ =p ). پروماستیگوت های زنده مرحله ایستا وقتی که فاصله الکترودها ۴ سانتی متر بود برای ولتاژ ۵/۲ و۵/۳ ولت معنی دار نشد (۱۴۸/ ۰=p ). ولی این تفاوت برای ولتاژ ۵/۲ و ۵/۴ ولت  معنی دار شد(۰۰۰۱/۰ =p ). ولی برای ولتاژ ۵/۳ و ۵/۴ ولت هم معنی دار شد ۰۰۱/۰/p< )، پروماستیگوت های زنده مرحله پویا وقتی که فاصله الکترودها ۴ سانتی متر بود، تفاوت میانگین تعداد انگلها برای ولتاژ ۵/۲ و۵/۳ ولت معنی دارنشد (۷۲۵/۰ =p ).  این تفاوت برای ولتاژ ۵/۲ و ۵/۴ ولت  معنی دار (۰۰۴/۰ =p ). و همچنین برای  ولتاژهای ۵/۳ و ۵/۴ ولت نیز معنی دار شد (۰۰۷/۰ =p ). نتیجه گیری: انگل به جریان مستقیم الکتریسیته در محیط کشت حسای و پروماستیگوت های پویا حساس تر و هرچه فاصله الکترودها کمتر و ولتاژ بیشتر باشد تاثیر جریان الکتریسیته بر کنترل رشد بیشتر هست.

کلیدواژه ها

Urban Cutaneous Leishmaniasis, Direct electricity current, Cutaneous Leishmaniasis, in vitro, سالک شهری, الکتریسیته مستقیم, لیشمانیوز پوستی, محیط کشت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.