بررسی وضعیت امنیت غذایی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهر اراک در سال ۱۳۹۱

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-14-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیا فلاح تفتی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

حسن مظفری خسروی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

آزاده نجارزاده

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

حسین فلاح زاده

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

چکیده

چکیده مقدمه: امروزه افزایش امید به زندگی، کاهش میزان مرگ و میر و بهبود شرایط بهداشتی موجب بالا رفتن شمار سالمندان، به عنوان یکی از گروههای آسیب پذیر جامعه شده است. بنابراین امنیت غذایی یکی از پیش نیازهای ضروری برای سلامت سالمندان است. مطالعه حاضر به منظور بررسی وضعیت امنیت غذایی سالمندان وعوامل مرتبط با آن طراحی واجرا شده است. روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی درسال ۱۳۹۱ و با مشارکت ۳۰۰ نفر از سالمندان شهر اراک انجام شده است. روش بررسی، با استفاده از پرسش نامه امنیت غذایی FaCPS-FSSM اعتبارسنجی شده برای سالمندان با انجام مصاحبه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و بکارگیری آزمون آمای کای اسکویر، t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام پذیرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که ۳/۳۹ درصد از سالمندان دارای امنیت غذایی کامل، ۲۹ درصد ناامن غذایی بدون گرسنگی، ۷/۲۰ درصد ناامنی غذایی متوسط و ۱۱ درصد ناامنی غذایی شدید میباشند. ارتباط معنی داری بین سطح سواد، شغل، وضعیت تاهل، نمایه توده بدن، ابتلا به بیماری های مختلف و بعد خانوار با امنیت غذایی حاصل شد(۰۵/۰> p). نتیجه گیری: با توجه به اینکه نزدیک به ۷/۶۰ درصد از سالمندان مورد مطالعه از درجاتی از ناامنی غذایی به سر می بردند، همچنین با توجه به عوامل مختلفی که در این مطالعه رابطه معنی داری با این مشکل داشتند، لزوم توجه به این مشکل در این طبقه از جمعیت آسیب پذیر جامعه بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

Keywords: Elderly health, Elderly people, Food security, واژه های کلیدی: سالمندان, امنیت غذایی, سلامت سالمندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.