بررسی کارایی روش توام انعقاد شیمیایی و اکسیداسیون پیشرفته (پروکسون) در تصفیه فاضلاب رنگی کارخانجات لوازم خانگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-14-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شهریاری فارفانی

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

مهدی مختاری

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

اصغر ابراهیمی

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

محمد تقی قانعیان

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

، محمد حسن احرام پوش

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

علی دهقانی

Shahid Sadoughi University of Medical sciences

چکیده

چکیده مقدمه: نظر به نقش مهم صنایع در آلوده سازی محیط، پژوهش حاضر به منظور بررسی کارایی روش تلفیقی انعقاد شیمیایی و پروکسون (O۳/H۲O۲) در تصفیه فاضلاب رنگی کارخانجات لوازم خانگی طراحی شده است. روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی بوده و در مقیاس آزمایشگاهی بر روی فاضلاب واحد رنگ کاری کارخانه تولید لوازم خانگی انجام پذیرفت. نمونه برداری به شیوه مرکب انجام شد. فرآیندهای مورد استفاده فرآیند انعقاد شیمیایی و اکسیداسیون پیشرفته (پروکسون) می باشد. در این تحقیق تعداد ۲۵۰ نمونه مورد آزمایش قرار گرفت. جهت انجام مرحله انعقاد شیمیایی از منیزیم کلراید، پلی آلومینیوم کلراید و آهن III کلرید، پلیمر کاتیونی و بنتونیت استفاده شد. در این تحقیق از دستگاه هایی نظیر اسپکتروفتومتر مدل DR ۲۰۰۰، جارتست و رآکتور ازن زنی استفاده گردید و بر روی نمونه ها آزمایشاتی نظیر COD و رنگ سنجی مطابق دستورالعمل Standard Method بر روی نمونه ها صورت پذیرفت. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هر یک از منعقد کننده های مورد بررسی در pH بهینه خود توانستند به ترتیب ۸۵/۸۶ % (منیزیم کلراید)، ۴۷/۸۸% (پلی آلومینیوم کلراید) و ۴۱/۸۵% (آهن III کلرید) در حذف COD تاثیر گذار باشند. پلی آلومینیوم کلراید با ۹۲/۹۰% بالاترین راندمان حذف رنگ را حاصل نمود. همچنین بالاترین راندمان حذف COD مربوط به ترکیب منیزیم کلراید (mg/l ۴/۱)، پلی آلومینیوم کلراید (mg/l ۶/۰) و پلیمر های کاتیونی (mg/l ۴/۰) با راندمان ۱۱/۸۹% بود که رنگ را نیز به میزان ۳۸/۹۳% حذف نمود. با انجام فرآیند اکسیداسیون پیشرفته به روش پروکسون بر روی فاضلاب پیش تصفیه شده در مرحله انعقاد شیمیایی راندمان حذف COD از ۱۱/۸۹% به ۶۷/۹۹% رسید. نتیجه گیری: به دلیل حالت سوسپانسیونی این نوع فاضلاب می بایستی در ابتدا جامدات محلول موجود در فاضلاب حذف شده و سپس فرآیند های تکمیلی به منظور تصفیه بهتر انجام پذیرد. از این رو فرآیند پروکسون در ترکیب با فرآیند انعقاد شیمیایی دارای قابلیت بسیار بالایی در حذف COD و رنگ از فاضلاب کارخانجات لوازم خانگی می باشد.

کلیدواژه ها

Appliance Factory, Chemical Coagulation, Dye Wastewater, Industrial Wastewater, Peroxone, فاضلاب صنعتی, فاضلاب رنگی, انعقاد شیمیایی, پروکسون, صنایع لوازم خانگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.