بررسی ارتباط وزن گیری بارداری و وزن هنگام تولد نوزاد در شهر یزد در سال ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-14-6_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اسدی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

حسن مظفری خسروی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

فاطمه عربی باشریک

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

چکیده

مقدمه : عوامل متنوعی روی سلامت مادر و جنین تاثیر می گذارند که تغذیه مناسب مادر یکی از آنها است. وزن گیری مادر در بارداری یکی از معیارهای معتبر برای ارزیابی وضعیت تغذیه است.  هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط وزن گیری دوران بارداری و وزن هنگام تولد در شهر یزد است. روش بررسی: در این پژوهش مقطعی ، اطلاعات پرونده ۲۰۰  مادر باردار ۴۰-۱۶ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی یزد مورد بررسی قرار گرفت. نوزادان با وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم LBW و با وزن بیشتر از ۲۵۰۰ گرم نرمال درنظر گرفته شدند. برای آنالیز داده ها از ۱۶ SPSS  استفاده شد. یافته ها: میانگین سن  زنان در این مطالعه ۶۵/۲۶ سال بود. میانگین کلی وزن گیری بارداری مادران ۳۹/۱۲ کیلوگرم بود. میانگین وزن هنگام تولد نوزادان ۳۱۴۷ کیلوگرم  بود که از این میان ۵/۷ درصد  (۱۵ نفر) LBW و ۵/۹۲ درصد (۱۸۵ نفر) وزن نرمال داشتند. میانگین BMI قبل از بارداری ۰۸/۲۴ کیلوگرم بر متر مربع بدست آمد. همبستگی میان وزن گیری مادران طی بارداری و وزن هنگام تولد نوزادان معنی دار نبود. نتیجه گیری: از آنجا که وزن هنگام تولد نوزاد ممکن است تحت تاثیر عوامل دیگری مانند سلامت عمومی و روانی مادر و همچنین مرتبه بارداری قرار گیرد ، میتوان با شناسایی این عوامل مراقب بیشتری از مادران باردار به عمل آورد.

کلیدواژه ها

birth weight, weight gain during pregnancy, body mass index, وزن گیری بارداری, وزن هنگام تولد نوزاد, نمایه توده بدنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.