کاربرد روشهای WilliamFine , PHA در مدیریت ریسک مخاطرات زیست محیطی و برآورد هزینه های کنترلی در مجتمع فولاد کویر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-15-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن احرام پوش

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd,Iran.

غلامحسین حلوانی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd,Iran.

محمد تقی قانعیان

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd,Iran.

علی دهقانی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd,Iran.

محسن حسامی آرانی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd,Iran.

چکیده

چکیده مقدمه: در صورت عدم کنترل صحیح مخاطرات و ریسک های زیست محیطی ناشی از صنایع ، می تواند خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد گردد . از این رو ، این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی ریسک های زیست محیطی ( نظیر: انتشار آلاینده ها به هوا،  تخلیه آلاینده ها به آب ، تخلیه آلاینده ها به خاک ، مصرف مواد خام، مصرف انرژی و...) و برآورد هزینه های کنترلی به روش ویلیام فاین (william fine) و (PHA) در مجتمع فولاد کویر صورت گرفته است. روش بررسی: پس از دسته بندی مخاطرات زیست محیطی در لیست مقدماتی خطر((PHL: Preliminary Hazard List براساس واحدکاری، فعالیت های انسانی و عملکرد ماشین آلات  موجود در سالن تولید مجتمع فولاد کویر به صورت مطالعات میدانی شناسایی وارزیابی ریسک به روش ویلیام فاین جهت RAC۱ انجام شد. راهکار اصلاحی برای ریسکهای بحرانی ارائه وRAC۲  محاسبه گردید. در این تحقیق از نرم افزار SPSS  نسخه۱۹ جهت محاسبات آماری استفاده شد. یافته ها : براساس یافته های این تحقیق، تعداد ۳۵۶خطر زیست محیطی، در قالب ۹ گروه خطر شناسایی شد. قبل از مداخلات، تعداد ریسک های قابل قبول۸۹، پایین ترین حد قابل قبول ALARP )) ۲۰۴و ریسکهای غیرقابل قبول (بحرانی) ۶۳ بود. پیش بینی می شود پس از اجرای اقدامات کنترلی تعداد ریسک های قابل قبول به ۱۸۳ و پایین ترین حد قابل قبول به ۱۷۳ تغییر یابد. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان می دهد که شناسایی جامع و ارزیابی مخاطرات زیست محیطی در صنعت نورد، ضمن نمایش معایب و نواقص فنی مخرب محیط زیست و خطاهای پرسنل نسبت به این مقوله ، نیاز به بازرسی های زیست محیطی، آگاه سازی و حساس سازی و تغییر نگرش پرسنل شاغل در این صنعت را نسبت به حفظ و ارتقاء سلامت محیط زیست ، ضروری می سازد. این مقاله حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است.

کلیدواژه ها

environmental risk management, rolling steel industry, William Fine, environmental hazards, PHA, ارزیابی ریسک زیست محیطی, صنعت نورد, ویلیام فاین, مخاطرات زیست محیطی, PHA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.