بررسی میزان حذف سورفاکتانت های آنیونی و COD فاضلاب کارواش با فرایند ازن زنی در یک راکتور با بستر آکنده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-15-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ترابی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd

محمدحسن احرامپوش

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd

اصغر ابراهیمی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd

پروانه طالبی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd

مهدی مختاری

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd

چکیده

مقدمه: کارواش یکی از صنایعی است که میزان زیادی آب مصرف کرده و فاضلاب آنها نیز حاوی انواع آلاینده ها ) دترجنت ها، روغن و چربی، فلزات و ...) می باشد. تصفیه فاضلاب ناشی از این صنعت می تواند کمک بزرگی به حفظ منابع آب سطحی و زیرزمینی نماید. بنابراین در مطالعه حاضر کاربرد فرایند ازن زنی در تصفیه فاضلاب حاصل از شستشوی اتومبیل در یکی از کارواش های شهر یزد مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت پایلوت انجام شد. نمونه ها به صورت روزانه از یک کارواش جمع آوری گردید. با استفاده از یک راکتور استوانه ای شکل (با ارتفاع ۱ متر و قطر داخلی ۵ سانتی متر) حاوی بستر پلاستیکی، درصد حذف پارامترهایCOD با روش هضم و سورفکتانت آنیونی با روش استاندارد استخراج کلروفرم در طی فرآیند ازن زنی در دز ازن ۷/۰ و ۱/۱ میلی گرم در دقیقه در زمان های واکنش ۳۰، ۶۰ و۹۰ دقیقه و pH ۷، ۹ و۱۱ تعیین شد. یافته ها: نتایج نشان داد راندمان حذف COD و سورفکتانت های آنیونی با افزایش pH و زمان تماس افزایش می یابد به طوری که در ۱۱=pH و بعد از زمان واکنش ۹۰ دقیقه برای دز ازن ۱/۱ میلی گرم در دقیقه به ترتیب راندمان حذف ۵۷/۶۸ و ۷۱/۷۷ درصد بدست آمد.  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرایند ازن زنی در یک راکتور با بستر آکنده دارای توانایی قابل توجهی در حذف COD و سورفکتانت های آنیونی می باشد. اما این فرایند به تنهایی قادر به حذف محتوای آلی فاضلاب کارواش نبوده و در صورت نیاز می توان از آن بصورت ترکیب با سایر روش ها جهت تصفیه فاضلاب کارواش ها استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Carwash wastewater, Ozonation, Anionic surfactants, COD, فاضلاب کارواش, ازن زنی, سورفکتانت آنیونی, COD

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.