ارزیابی کیفیت خدمات غیر بالینی بیمارستانی با استفاده از تکنیک مبتنی بر طبقه بندی: مطالعه مقطعی در یکی از بیمارستان های تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-15-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد شفیعی

دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

محمد حسین غفوری

دانشگاه علوم پزشکی تهران

محمد عرب

دانشگاه علوم پزشکی تهران

فاطمه ابویی

دانشگاه علم و هنر یزد

سارا فروتن

دانشگاه علوم پزشکی تهران

محمد شفیعی

دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

چکیده

مقدمه:در فرآیند اندازه گیری کیفیت، نیاز به یک ابزار موثر در شناسایی و اولویت بندی معیارهای مربوط به ارزیابی کیفیت خدمات، محسوس است. تعیین جذابیت با استفاده از تکنیک مبتنی بر طبقه بندی (مک بث) که یکی از روش های تصمیم گیری چند معیاره می باشد؛ می تواند در امر پیچیده سنجش کیفیت خدمات، پژوهشگران را یاری نماید. روش بررسی:مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی است که شامل سه مرحله اصلی می باشد. مرحله اول استخراج شاخص های سنجش کیفیت با استفاده از مطالعه مروری جامع واخذ نظرات خبرگان نظام سلامت، مرحله دوم وزن دهی به شاخص ها و مرحله نهایی رتبه بندی بخش های بستری یکی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از تکنیک مک بث و با نمونه ای ۳۰۰ نفری از بیماران بستری بود. یافته ها:هشت حیطه اصلی (پاسخگویی، ایمنی و مدیریت بحران، ملموسات، توجه به بیمار، ارتباطات سلامت، شایستگی و حرفه ای بودن، دسترسی، اعتبار و تضمین) برای سنجش کیفیت گزینش شد که شایستگی دارای بیشترین و دسترسی دارای کمترین وزن بودند. همچنین بخش داخلی دارای بالاترین و بخش اورولوژی دارای کمترین کیفیت خدمات غیر بالینی بودند. نتیجه گیری:استفاده از تکنیک های ارزیابی مناسب که تفاوت در کیفیت خدمات بخش ها و بیمارستان های مختلف را ارزیابی و با یکدیگر مقایسه کرده و ضمن تعیین نقاط قوت و ضعف این بخش ها و بیمارستان ها در ابعاد مختلف به آن ها در بهبود خدمات خود یاری دهد، یکی از نیازهای اساسی واحد های ارزیابی کیفیت مستقر در بیمارستان ها، دانشگاه ها و وزارت بهداشت می باشد.

کلیدواژه ها

MACBETH, Quality of Services, Hospital Inpatient Wards, مکبث, کیفیت خدمات, بخش های بستری بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.