بررسی تأثیر میکروسیلیس و پودر سنگ آهک بر مقاومت فشاری بتن با مقاومت بالا به روش منحنی های هم پاسخ

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 085_7911204768
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مستوفی نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

محمد رئیسی

کارشناس ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفه

چکیده

استفاده از پودر سنگ آهک به جای بخشی از سیمان در بتن از دو دهة پیش در جهان شروع شده است و هر روز بر میزان استفاده از آن افزوده می‌شود. در ایران نیز به دلیل وجود ضایعات نسبتاً زیاد پودر سنگ آهک و منجمله در سنگ‌بری‌ها، استفاده از این مصالح در ساخت بتن بسیار مفید خواهد بود؛ زیرا هم باعث جلوگیری از آلودگی محیط زیست می‌شود و هم باعث ارزان‌تر شدن قیمت نهائی بتن می‌‌گردد.‌ در تحقیق حاضر، تأثیر میکروسیلیس و پودر سنگ آهک بر مقاومت فشاری بتن با مقاومت بالا مورد بررسی قرار گرفته است. جهت بررسی این تأثیرات از روش رویه‌های هم پاسخ (RSM)، که ابزار بسیار مفیدی در تکنولوژی بتن و بخصوص در طرح اختلاط بتن است، استفاده شده است. در این روش با برازش یک مدل ریاضی بر روی داده‌ها و رسم منحنی‌های هم پاسخ، نقش پارامترهای مؤثر در پاسخ سیستم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در فاز آزمایشگاهی این تحقیق، 81 نمونة مکعبی به ابـعاد mm 70×70×70 بـا 27 طرح اخـتلاط که شـامل 3 نسبت آب به مــواد سیـمانی (25/0، 3/0 و 4/0)، 3 نسبت میکروسیلیس به مواد سیمانی (0%، 5% و 10%) و 3 نسبت پودر سنگ آهک به سیمان (0%، 15% و 30%) بود، ساخته شد. مقاومت فشاری 28 روزة هر طرح اختلاط با متــوسط‌گیری از مقـاومت فــشاری 3 نمونه از آن طرح اختلاط اندازه‌گیری شد. سپس به روش منحنی‌های هم پاسخ، اثر میکروسیلیس و پودر سنگ آهک بر مقاومت فشاری مورد بررسی قرار گرفت. منحنی‌های هم پاسخ رسم شده نشان داد که در نسبت‌های آب به مـواد سیمانی 25/0، 3/0 و 4/0، به ترتیب با استفاده از 7%، 5% و 3% میکروسیلیس می‌توان کاهش در مقاومت فشاری که به ازای استفاده از 15% پودر سنگ آهک بوجود می‌آید را جبران کرد

کلیدواژه ها

بتن، پودر سنگ آهک، میکروسیلیس، مقاومت فشاری، منحنی های هم پاسخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.