برنامه ریزی و تدوین فنون مرمت سهری در راستای حفاظت و ماندگاری هسته تاریخی شهر اراک
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
- کد COI اختصاصی: OMIK04_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1502
نویسندگان
عضو هیئت علمی آموزشکده سما- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
چکیده
ارزش های تاریخی و مدنی و فرهنگی هر شهر علاوه بر وجود ابنیه تاریخی، بافت تاریخی آن شهر را نیز به عنوان شبکه به هم پیچیده ه ای از روبط کالبدی و بازتابی از نحوخ زندگی و تمدن به یادگار مانده از نسل های پیشین را نیز شامل می گردد. که امروزه با فزونی شدید جمعیت و رشد و توسعه بی وقفه،ساخت و سازه های بی رویه و ارائه ی ایده های معماری و شهرسازی بی هویت دچار بسیاری از ناهنجاری ها و تضادها گردیده ، لذا اقداماتی مسئولانه و به اجرا گذاردن سیاست حفاظتی مستمر و شناختی دقیق و منطبق با اصول ، مفاهیم و ارزش ها و پتانسیل های موجود و ارائه راهکارهایی با کارایی لازم و همخوان با فرهنگ، سنت و باورهای اهالی بومی و توجه توامان به نیازهای روحی ، روانی و جسمی آنها امری اجتناب ناپذیر می نماید که این مهم جز با تدوین و ارائه برنامه ریزی مرمت بافت تاریخی هر شهر امکان پذیر نیست. پرداختن به بافت تاریخی شهر اراک با پیشینه اندکی که دارد و با توجه به نوع کم نظیر سازماندهی فضای شهر قلعه ابتدایی و انسجام و انتظام در پیکره های کالبدی بناها و برخوردهای سیستماتیک در سازماندهی شهری اولیه از طرفی و ناتوانی و فرسودگی اندک باز مانده های این بافت در عرصه رقابت و تقابل با توسعه صنعتی شهر ضرورت ارائه برنامه ریزی و راهکارهای مرمتی را بیش از پیش می نمایاند.کلیدواژه ها
مرمت، شهر قلعه، اراک، بافت تاریخی، برنامه ریزیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.