مدیریت بحران و شریان های حیاتی و مکان یابی سازه امن در پدافند غیرعامل
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
- کد COI اختصاصی: OMIK04_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2418
نویسندگان
عضو هیات علمی آموزشکده فنی و حرفه ای سما- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
استادیار دانشگاه صنعتی نورشیروانی بابل- دانشکده مهندسی عمران
چکیده
در جنگها و حملات نظامی ، استفاده از تسلیحات نظامی به تنهایی قادر به دفاع در برابر دشمن نیست و لازم است تا اقدامات غیرنظامی و پدافند غیرعامل نیز مد نظر قرار گیرد. یکی از عوامل مهم در بحث پدافند غیر عامل استفاده از شرایط و ویژگی های ساختمان و مباحث سازه ای است. مکان یابی و استحکامات از اصول مهم و کاربردی در اجرای پدافند غیرعامل است. هدف از مکان یابی ، استقرار بهینه و مناسب تاسیسات ، تجهیزات و ابنیه مهم و با اهمیت است تا بیشترین ایمنی را در مقابل تهدیدات احتمالی داشته باشند. هدف از استحکامات ، تعیین نوع و مقاومت ساختمانم مورد استفاده است. از مهم ترین عوامل که در انواع ساختمان های دفاعی و حفاظتی باید مدنظر داشت، تعیین درجه نظارت است که با توجه به نحوه انجام حملات ، توسط انواع سلاح ها متغیر است. شریان های حیاتی جامعه در اثر این تهدیدات ، دچار آسیب های اساسی می شوند. از سرگیری ارایه خدمات آبرسانی، فاضلاب، برق و تلفن و دیگر خدمات ضروری آغاز به کار دوباره شبکه حمل و نقل همگانی، پارک ها و مراکز تفریحی ، تعمیر و بازسازی مدارس ، کتابخانه های همگانیف بیمارستان، مجتمع های درمانی، مراکز پلیس و آتش نشانی و دیگر ساختمان هاو تاسیسات شهری ، ادامه کار پروژه های اجتماعی که پیش از فاجعه برنامه ریزی شده یا به دلیل فاجعه متوقف شده، از مهم ترین اقدامات بازسازی پس از بحران است. با توجه به نقش بسیار حائز اهمیت شریان های حیاتی در ساختار مهندسی شهری بدیهی است که هرگونه دیرکرد در بازسازی شریان های حیاتی و یا بازسازی بدون توجه به الویت ها سبب آسیب های اساسی در بعد ساختاری و از آن مهم تر در بعد اجتماعی می شود. در این مقاله در نظر است به چگونگی انجام عنلیات عادی سازی شریان های حیاتی و تعیین مکان های ایمنی پرداخته شود.کلیدواژه ها
پدافند غیرعامل، بحران، شریان های حیاتی، مکان یابی، استحکامات، سازه ایمنمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.