بررسی آسیب پذیری ستون ها در ساختمان های بتن مسلح و راهکارهای مقاوم سازی آن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
- کد COI اختصاصی: OMIK04_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1782
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهر
کارشناس ارشد مهندسی زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهر
چکیده
قرار گرفتن ایران در منطقه زلزله خیز و زلزله هایی که تقریبا هر ساله در کشور رخ می دهد و همچنین واقع شدن شمار زیادی از سازه های موجود در مناطق زلزله خیز کشور که بر اساس آیین نامه های طراحی زلزله ای قدیمی که دیگر اعتباری ندارند ساخته شده اند ما را بر آن می دارد که نگاهی دقیق تر به عملکرد ساختمان های طراحی شده بر اساس آیین نامه های موجود در کشور و نگاهی نو نسبت به مقوله مقاوم سازی لرزه ای سازه های موجود داشته باشیم. گستردگی استفاده از سیستم های قاب خمشی بتنی و آسیب پذیری کلی و گستردگی آن ها در برابر زلزله های اخیر نشان دهنده اهمیت مقاوم سازی لرزه ای سازه های موجود می باشد. در این میان مقاوم سازی ستون امری حیاتی برای عملکرد لرزه ای سازه محسوب می شود. برای جلوگیری از ساز و کار طبقه در طول زلزله ، ستون ها نباید ضعیف ترین اعضای یک سازه ساختمانی باشد. در این مقاله آسیب پذیری و راهکارهای مقاوم سازی ستون های بتنی به عنوان یکی از اجزای اصلی ساختمان های قاب خمشی بتنی مورد بررسی قرار می گیرد. پاسخ ستون در یک سازه ساختمانی توسط ترکیب نیروی محوری خمشی و برشی کنترل می شود و زره پوش کردن ستون می تواند برای افزایش مقاومت برشی و خمشی ستون استفاده شود تا ستون آسیب نبیند. اگر زره پوش بطور موثر ستون را محصور کنند از شکست ستون در ناحیه مفصل پلاستیک جلوگیری می شود.کلیدواژه ها
قاب های خمشی بتن مسلح، مقاوم سازی، آسیب پذیری، بهسازی زلزله ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.