مقایسه عملکرد لرزه ای سازه های مقاوم خمشی فولادی به روش های ATC-40 و FEMA-356 و تاریخچه زمانی شتاب زلزله

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
  • کد COI اختصاصی: OMIK04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نیکنام

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران-تهران- نارمک- دلنشگاه علم و صنعت

علی عطاری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- زلزله-تهران- نارمک- دلنشگاه علم و صنعت

چکیده

تحلیل پوش آور به دلیل سادگی از نظر مفهومی و محاسباتی در آئین نامه ها و دستورالعملهای مختلف به عنوان یکی از بهترین روشها در ارزیابی لرزهای سازه ها توصیه گردیده است . علیرغم سادگی این روش تحلیل ، مطالعات اخیر نشان میدهد که در برخی موارد این روش نمی تواند رفتار دینامیکی سازه ها را به درستی نشان دهد . در این مقاله سعی تا رو شهای استاتیکی غیرخطی موجود در آئین نامه ATC-40 نشریه FEMA-356 با یکدیگر مقایسه شوند. این مقایسه و تعیین میزان برتری آنها نسبت به یکدیگر به کمک روش تحلیل دینامیکی غیرخطی انجام می پذیرد. این مهم به این دلیل است که طبیعی ترین روش تحلیل سازگار با رفتار فیزیکی ساز هها حین زمین لرزه، تحلیل غیرخطی تاریخچه زمانی است.مدل های سازه ای استفاده شده، مدل های منظم سه بعدی با تعداد طبقات مختلف 4،8،12،16 هستند.سیستم لرزه بر تمامی آن ها، سیستم لرزه بر فولادی قاب خمشی ویژه در دو جهت می باشد. نتایج بدست آمده در انتها می تواند منجر به تشخیص هرچه بهتر روش مناسب ارزیابی عملکرد لرزه ای برای سیستم های فولادی قاب خمشی ویژه شوند.

کلیدواژه ها

سیستم لرزه بر فولادی قاب خمشی، FEMA356 و ATC40 ، روش تحلیل بار افزون سنتی، روش تحلیل بار افزون مدال اصلاح شده، روش تحلیل دینامیکی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.