تثبیت خاک رس با تورم بالا در آزاد راه اهر-تبریز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
- کد COI اختصاصی: OMIK04_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1785
نویسندگان
استاد مدعو دانشگاه آزاد زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد زنجان
چکیده
تثبیت بسترهای سست روسازی راه و به اصطلاح خاکهای مشکل دار و مصالح لایه های زیر اساس و اساس با اضافه کردن مواد تثیت کننده از فنون موفق در راهسازی است. با استفاده از مواد تثبیت کننده متعارف (آهک و سیمان) و نامتعارف و در بعضی از جاها خاکستر برای تثبیت بستر و اساس و زیر اساس راه پیشنهاد می شود. بنابراین لازم است که میزان اثر بخشی و نحوه کاربرد این نوع مواد مورد ازمایش و بررسی قرار گیرد. در این مقاله با انجام آزمایش های تراکم-تک محوری- CBR- اثربرگ- PH طبق روش های استاندارد آزمایشگاهی اثر اهک بر روی خاصیت های خاک بستر آزاد راه اهر-تبریز مورد مطالعه و بررسی و مقایسه قرار گرفت نتایج آزمایشات مقاومت فشاری محدود نشده بر روی نمونه های تثبیت شده با آهک در مدت 28 روزه مورد مطالعه قرار گرفت.2،3 به 12.4 kg/cm با 5 درصد آهک بدست آمد. ملاحظه می شود که افزایش مقدار آهک از 5 درصد به 7 درصد عملا تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش مقاومت نخواهد داشت. از این رو به نظر می رسد حدود 5 درصد وزنی آهک مقدار بهینه مورد نیاز در تثبیت این خاک مورد نظر می باشد. با این میزان آهک،CBR اثر خاک مورد نظر از 3 به 36.2 درصد ارتقاء می یابد که با معیار ارزیابی تعیین شده (%32 )برای لایه زیر اساس قابل قبول می باشد.کلیدواژه ها
تثبیت، رس، تورم، آهکمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.