مقاوم سازی و بهسازی ساختمان های باستانی و قدیمی با رویکردی بر معماری بومی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مقاوم سازی و حفظ بناهای ماندگار
- کد COI اختصاصی: OMIK04_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1739
نویسندگان
دانشجوی کاردانی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
کارشناس ارشد عمران و مدرس گروه عمران دانشگاه های آزاد اهواز و شوشتر
چکیده
گذشتگان اندیشمند ما همواره در طول تاریخ پر فرازو نشیب ایران علم و آگاهی را در زندگی روز مره ی خود بکار برده و مایه ی مباهات فرزندان ایران زمین در طول تاریخ شده اند. گذشته ایران نیز علاوه بر قدمت، به دلیل ارتباط تنگاتنگ آن با اعتقادات، سنن، طبیعت، جامعه، اقتصاد و سایر ویژگی های کشور نیز ارزش و اهمیت دارد. این واقیت به بهترین صورت در معماری بنا ها در گذشته تبلور عینی یافته است.حفظ، نگهداری و زندگی بخشی به این پیشینه ی غنی به عنوان ثروت ملی و میراثی گرانبها، وظیفه ای خطیر بر دوش یکایک افراد جامعه گذاشته است و مشارکت و همگامی کلیه ی اقشار جامعه را طلب می کند. بات ها و مراکز با ارزش تاریخی و فرهنگی شهر هاس ایران مملو از بنا های ارزشمندی است که متاسفانه به علت عدم توجه کافی در حال فرسودگی و زوال می باشند. امروزه با گسترش دامنه ی ارتباطات و تهدید های فرهنگی در جهان، بیش از هر زمان ضرورت پرداختن به مقوله ی شناخت معماری و شهر سازی گذشته ی کشور، مرمت،زندگی بخشیو استفاده ی مجدد از آن ها در تمامی ابعاد از جمله بعد آموزشی و فرهنگی اساس میشود. شکی نیست که گذشتگان ما از طبیعت و عوامل طبیعی در جهت رفاه، آرامش و امنیت بیشتر خود استفاده می کرده اند. در این میان نقش استفاده از طبیعت و نشانه های ان در معماری و مقاوم سازی بنا ها نمایان تر است. در این مقاله سعی شده است به اهمیت و ضرورت مقاوم سازی بناهای باستانی و قدیمی با نگاهی بر معماری بومی به عنوان راهی به سوی ساخت و ساز پایدار پرداخته شود.کلیدواژه ها
مقاوم سازی، معماری بومی،ساخت وساز پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.