اظهار نظر کارشناسی درباره: «طرح اصلاح بند «ت» ماده (۱۰۰) قانون برنامه ششم توسعه»

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مرکز پژوهشهای مجلس
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

شهاب طلایی شکری

تهیه و تدوین

صادق ستاری فرد

ناظر علمی

مسعود فیاضی

ناظر علمی

چکیده

ماده (۵) قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب ۲۳/۱۰/۱۳۸۲ مقرر می دارد: «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می تواند نگهداری و اداره اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها را زیرنظر هیئت های امنای منتخب انجام دهد. وظایف و اختیارات و چگونگی فعالیت هیئت های امنا و نحوه حمایت، نظارت و ارزیابی فعالیت های آنها به موجب آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به تصویب هیئت وزیران می رسد». بر این اساس، آیین نامه اجرایی در تاریخ ۱۰/۹/۱۳۸۳ به تصویب هیئت وزیران می رسد که در تاریخ ۲۰/۰۱/۱۳۹۹ اصلاح و مورد بازبینی قرار می گیرد. آیین نامه مذکور شیوه تاسیس، وظایف و اختیارات و نحوه تامین مالی مجموعه های هیئت امنایی را در دو سطح ملی و استانی، مشخص کرده است. مضافا در بند «ت» ماده (۱۰۰) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت (سازمان) میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلف شده است کل درآمد اختصاصی و کمک های مردمی از اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها را به حسابی که نزد خزانه افتتاح می شود، واریز نماید و صددرصد (%۱۰۰) وجوه حاصله و همچنین سهم کمک های دولتی اختصاص داده شده به این اماکن در قالب بودجه سنواتی در اختیار وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد تا برای اداره، توسعه و مرمت این اماکن اختصاص یابد. بر این مبنا طرح حاضر با عنوان اصلاح بند «ت» ماده (۱۰۰) قانون برنامه ششم توسعه در نظر دارد که بند مذکور را به صورت زیر اصلاح نماید: بند «ت» - وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلف است کل درآمد اختصاصی و کمک های مردمی حاصل از اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها را که در اجرای ماده (۵) قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گر دشگری مصوب ۰۳/۱۰/۱۳۸۲ وصول می شود، زیرنظر هیئت امنایی که در استان شکل گرفته و اداره می شود را به حسابی که نزد خزانه معین استان افتتاح می شود، واریز نماید. صددرصد (%۱۰۰) وجوه حاصله و همچنین سهم کمک های دولتی اختصاص داده شده به این اماکن در قالب بودجه سنواتی در اختیار ادارات کل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد تا برای تاسیس و اداره موزه های جدید و اداره، توسعه و مرمت اماکن و محوطه های تاریخی و میراثی در سطح استان اختصاص یابد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.