مروری بر روش های حذف فلزات سنگین از آبهای زیرزمینی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده تیزقدم خطیب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران، ایران

سیده فاطمه سیدعلیپور

دانشجوی دکتری عمران- محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

تقی عبادی

دانشیار گروه آب و محیطزیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

یکی از چالش های بزرگ در جهان که بشر با آن دست و پنجه نرم می کند، فراهم نمودن آب آشامیدنی سالم است. از جمله آلاینده هایی که در طبیعت قابل تجزیه نبوده و می توانند همراه پساب های صنایع مختلف یا فاضلاب به محیط زیست و همچنین زنجیره غذایی موجودات وارد شوند و سلامتی آن ها را تحت تاثیر قرار دهند، فلزات سنگین می باشند. تصفیه نامطلوب آب و فاضلاب و افزایش فعالیت های صنعتی در کشورهای درحال توسعه، سبب افزایش آلودگی منابع آب زیرزمینی، دریاچه ها و دیگر منابع آبی به فلزات سنگین شده است. با توجه به اهمیت منابع آب زیرزمینی در تامین آب آشامیدنی و ضرورت پاکسازی آن ها، در این مطالعه به معرفی فلزات سنگین، قوانین وضع شده برای آن ها، اثرات پارامتر های کیفی آب بر آن ها، رویه تصفیه و حذف این فلزات پرداخته شده است. همچنین، حذف این فلزات از آب های زیرزمینی با استفاده از جاذب های ارزان قیمت مانند پسماند های کشاورزی، مواد آبزی و زیستی و میزان راندمان آن ها در حذف فلزات نیز بررسی شده است. با توجه به مطالعه انجام شده، به دلیل مقرون به صرفه بودن و تقریبا در اکثر موارد نداشتن اثرات زیست محیطی خاص، استفاده از این مواد، به خصوص در کشور های در حال توسعه امری نویدبخش خواهد بود.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، جاذب های مقرون به صرفه، آب های زیرزمینی، کشور های در حال توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.