بررسی و نقد نمایشنامه «مرغ دریایی»

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-16-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جان اله کریمی مطهر

استاد زبان و ادبیات روسی دانشگاه تهران

مهرنوش شعبانی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات روسی دانشگاه تهران

چکیده

آمال و آرزوهای انسان همواره امیدبخش زندگی و راه آینده بوده اند، چرا که آدمی بدون امید و آرزو قادر به ادامه حیات خویش نیست. این موضوع که جزئی جدانشدنی از زندگی انسان است، در ادبیات نیز نمود پیداکرده است. در نمایشنامه "مرغ دریایی" که آن را شخصیترین اثر چخوف می نامند، ما با قهرمانانی روبه رو هستیم که آرزوها و آرمان های والایی در سر دارند، آن ها به خوبی از ایده آلهایشان سخن می گویند و رویای زندگی بهتری را در سر می ­پرورانند، اما تلاشی برای دست یافتن به خواسته­ ها و اهدافشان نمی کنند. در این اثر، چخوف از یک‎سو به توصیف انسان هایی می پردازد که توانایی رویارویی با حقیقت زندگی را ندارند و تسلیم سرنوشت می شوند، و از سوی دیگر قهرمانی را توصیف می کند که باوجود تمام رنج ها و ناکامی ها، از پای نمی نشیند و راه  خود را به ­سوی خوشبختی و پیروزی پیدا می کند.

کلیدواژه ها

چخوف, مرغ دریایی, آرزو, امید, ناامیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.