غربالگری ملکولی سراشیامارسیسنس تولید کننده آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین از آب های برنج از غرب مازندران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-5-18_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله سلطانمرادی

Tehran, Islamic Azad University, Pharmaceutical branch, Microbiology Department

علی ناظمی

Tonekabon, Islamic Azad University, Tonekabon branch, Microbiology Department

سید رضا حسینی دوست

Tehran, Islamic Azad University, Pharmaceutical branch, Microbiology Department

علی اصغر خداپرست

Tehran, Amirkabir University of Technology

مومنه دلبیشه

Tonekabon, Islamic Azad University, Tonekabon branch, Microbiology Department

چکیده

سابقه و هدف: سراشیوپپتیداز یک آنزیم پروتئولیتیک است که توسط Serratia Sp تولید می شود و به عنوان یک داروی ضدالتهابی و مسکن قوی در درمان بیماری های التهابی مزمن استفاده می شود. رنگدانه پرودی جیوسین حاصل از سراشیامارسیسنس نیز در تهیه و تولید محصولات دارویی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی سویه جدید از Serratia marcescens با قابلیت تولید آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین از آب های برنج غرب مازندران بوده است. مواد و روش ها: در این مطالعه ۵۰ نمونه آب برنج از شالیزارهای مختلف غرب مازندران تحت شرایط استاندارد نمونه گیری شد و تعداد ۴۰ باکتری جدا شد و از این تعداد ۱۰ باکتری واجد فعالیت پروتئازی و رنگدانه پرودی جیوسین بودند که با استفاده از تست های بیوشیمیایی جداسازی شدند. سپس گونه باکتریایی از طریق ۱۶SrRNA شناسایی گردید. وزن ملکولی تقریبی آنزیم بوسیله رسوبدهی پروتئین و SDS-PAGE تعیین گردید. سپس توان تولید رنگدانه پرودی جیوسین بر روی محیط های کشت Nutrient broth ،MacConkey broth ، Luria Bertani brothوSkim milk broth در دماهای ۲۵، ۲۸ و ۳۷ درجه سانتی گراد با روش اسپکتروفتومتری ماورای بنفش در طول موج ۵۳۵ نانومتر بررسی شد. یافته ها: تنها یک ایزوله شناسایی شد. وزن ملکولی این ایزوله تقریبا kda ۵۲ تعیین گردید، بهترین محیط کشت برای بیشترین میزان تولید این رنگدانه، محیط کشتSkim milk broth و دمای ۲۸ درجه سانتیگراد بود. باکتری مورد نظر حتی در دمای ۳۷ درجه نیز قادر به تولید رنگدانه بود. بحث: وزن ملکولی آنزیم سراشیوپپتیداز، kda ۵۲ بوده که این نتایج منطبق با مشاهدات Mohankumar و همکارانش در سال ۲۰۱۱ بوده است و همچنین تولید رنگدانه در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد کاملا متوقف شده بود و این نتیجه با یافته های Pryce و Terry در سال ۲۰۰۰ مطابقت داشت. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت کاربردی آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین، بهینه سازی شرایط تولید آنها در حد بالاتر پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Serratia marcescens, ۱۶SrRNA, Serratiopeptidase, Prodigiosin, spectrophotometry, سراشیا مارسیسنس, ۱۶SrRNA, آنزیم سراشیوپپتیداز, رنگدانه پرودی جیوسین, اسپکتروفتومتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.