بررسی و نقد کتاب هرم هستی: تحلیلی از مبادی هستی شناسی تطبیقی هستی شناسی تطبیقی: چالش ها و کاستی ها
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 17، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_IHCS-17-5_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 402
نویسندگان
استادیار گروه ادیان و فلسفه، دانشگاه کاشان
چکیده
یکی از مهم ترین حوزه های پژوهشی نوظهور در علوم انسانی و به ویژه در پژوهش های فلسفی و کلامی پژوهش های «تطبیقی» است. امروزه در بسیاری از کشورها فلسفه تطبیقی به منزله حوزه پژوهشی مستقلی قلمداد می شود و به مثابه رشته ای نظام مند و دارای روش پژوهش گران خاص خود را دارد. در کشور ما نیز، پس از انقلاب، اندیشمندان در حوزه فلسفه، به ویژه در مباحث هستی شناسی، علاقه خاصی به پژوهش های تطبیقی از خود نشان داده و آثار متعددی در این خصوص نگاشته اند. مرحوم مهدی حائری یزدی از اندیشمندانی است که سعی کرده است تا گام مهمی در پژوهش های تطبیقی در فلسفه بردارد. بسیاری او را به نوعی یکی از پایه گذاران اصلی فلسفه تطبیقی در ایران می دانند. در این جستار برآنیم، با بازخوانی کتاب ارزش مند او با عنوان هرم هستی، نگاه تازه ای به تحلیل های هستی شناسانه مرحوم حائری یزدی داشته باشیم، تحلیل هایی که به زعم ایشان می تواند در زمره تحلیل ها و پژوهش های تطبیقی در فلسفه قلمداد شود. هم چنین، باتوجه به روش مند بودن پژوهش های تطبیقی در دنیای امروز، از برخی کاستی های محتوایی و روش شناسانه این اثر نیز سخن خواهیم گفت.کلیدواژه ها
فلسفه تطبیقی, هستی شناسی, وجود, فلسفه اسلامی, هرم هستیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.