نقشهی مفهومی و ارائهی چند الگوی اثربخش در فرایند آموزش ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_313
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1347
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار ، کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار، کارشناس ارشد برنامهری
چکیده
آموزش و یادگیری مهمترین هدف تعلیم و تربیت در هر کشوری است.یکی از راهبردهای جدید یادگیری که ارتباط بسیار نزدیکی با نظریه ی « سازنده - گرایی » دارد، تکنیک « نقشه های مفهومی » است. نقشه ی مفهومی نمایشی گرافیکی است که برای فهماندن مفاهیم کلیدی دانش و روابط بین این مفاهیم، در یادگیری معنادار استفاده میشود. با توجه به اینکه خواستگاه نقشه های مفهومی در زبان لاتین میباشد، در استفاده از این راهبرد در زبان فارسی باید به تفاوت ساختار این زبان با زبان لاتین توجه شود. پژوهش حاضر یک مطالعه ی کیفی است که با هدف اصلی الگویابی نقشه های مفهومی در فرایند آموزش ایران انجام شده است. به این منظور، 104 دانشجوی مقطع کارشناسی از دو رشتهی علومتربیتی و روانشناسی به شیوهی نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شدند. پس از اجرای آزمایشی در دو نوبت، مرحله ی اجرای اصلی صورت گرفت. جهت جمعآوری اطلاعات در این مرحله از سه ا بزار ترسیم نقشه ی مفهومی به شیوه ی نواک، مشاهده و مصاحبه استفاده شد . نتایج به دست آمده حاکی از آن است که امکان بهکارگیری نقشههای مفهومی در زبان فارسی وجود دارد. با این توضیح که افراد فارسی زبان از الگو هایی متفاوت با شیوهی ابداع شده توسط نواک استفاده کردند. علاوه بر این به - منظور ارائهی مدلهای ترسیم نقشهی مفهومی توسط افراد فارسی زبان، 7 مدل اصلی ترسیم نقشههای مفهومی در زبان فارسی معرفی شدند.کلیدواژه ها
نقشهی مفهومی، نقشهکشی مفاهیم، بازنمایی دانش، ساختار زبانمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.