اثر تغذیه از غذاهای زنده مختلف بر رشد، بقا و شاخص های ایمنی خون در زمان عادت دهی به غذای دستی در تاسماهی ایرانی(Acipenser persicu)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ICII08_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 445
نویسندگان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سر ا
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سر ا .گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی خزر، دانشگاه گیلان، رشت
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سر ا
چکیده
هدف از این مطالعه تاثیر تغذیه از غذاهای زنده مختلف بر روی شاخص های رشد، بقا و شاخص های ایمنی خون در تاسماهی ایرانی در زمان عادت دهی به غذای تجاری بود. برای این کار، تعداد ۳۰۰ عدد ماهی با وزن متوسط ۲/۳ ۲۶۳/۸ میلی گرم در هر حوضچه گرد بتونی که با ۴ تیمار ( ۱ آرتمیا + دافنی(، ۲ )فقط آرتمیا(، ( ۳ آرتمیا + شیرونومید( و ۴ )فقط شیرونومید( هر کدام با ۳ تکرار پرورش یافته بودند با استفاده از شیرونومید و غذای فرموله شده در مدت ۲۱ روز به غذای خشک عادت داده شدند. در پایان این دوره ، وزن نهایی، میزان رشد، کارایی غذا و شاخص رشد روزانه در تیمار ۴ بطور معنیداری بیشتر از همه تیمارها بود. نرخ رشد ویژه و شاخص وزن بدن در تیمار ۴ بالاتر از همه تیمارها و با تیمارهای ۱ و ۲ دارای اختلاف معنیدار بود. ضریب تبدیل غذایی در تیمار ۴ پایین تر از همه بود .)p> ۰/۰۵( در خصوص فاکتورهای ایمنی خون، مقدار ایمنوگلوبولین و C۳ در تیمار ۳ بیشتر از سایر تیمارها و با تیمارهای ۱ و ۲ دارای اختلاف معنیدار بود. فعلایت لایزوزیم، ACH۵۰ و C۴ در تیمار ۳ بیشتر از سایر تیمارها ولی فقط با تیمار ۱ دارای اختلاف معنیدار بود. IgM در تیمار ۴ بالاتر از همه ولی فقط با تیمار ۱ دارای اختلاف معنی دار بود .)p> ۰/۰۵( این تحقیق نشان داد استفاده از غذاهای زنده مختلف برروی فاکتورهای رشد نهایی و فاکتورهای ایمنی در مرحله عادت دهی بچه تاسماهی ایرانی تاثیر دارد.کلیدواژه ها
ماهیان خاویاری، تغذیه فعال، شیرونومید، آرتمیا، دافنیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.