بیان ژن KISS۲ هیپوتلااموس در جنس نر و ماده ماهی سفید خزر (Rutilus kutum)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ICII08_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 230
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علو م، دانشگاه گیلان، رشت
گروه زیست شناسی، دانشکده علو م، دانشگاه گیلان، رشت
گروه زیست شناسی، دانشکده علو م، دانشگاه گیلان، رشت
چکیده
ماهی سفید، بومی دریای خزر بوده و به لحاظ شیلاتی یکی از مهمترین ماهیان اقتصادی حوزه جنوبی دریای خزر است. کیسپپتین به عنوان تنظیم کننده قدرتمند تولیدمثل در مهره داران شناخته شده است. برای بررسی نقش KISS۲ در تولیدمثل ماهی سفید خزر، میزان بیان ژن KISS۲ در بافت هیپوتالاموس با استفاده از روش Real time PCR ارزیابی شد. بدین منظور ۳۶ قطعه ماهی سفید دریای خزر از آبان ۹۷ تا اردیبهشت ۹۸ )به صورت ماهیانه ۳ قطعه ماهی نر و ۳ قطعه ماهی ماده( با میانگین وزنی )۷۰۰±۵۰( گرم و طولی )۳۶±۲۰( سانتیمتر از سواحل انزلی صید شده و نمونه برداری از هیپوتالاموس انجام شد. RNA کل استخراج و سنتز cDNA از بافتهای تفکیک شده صورت گرفت و بیان ژن KISS۲ با استفاده از تکنیک Real time PCR به وسیله ژن مرجع β--actin بررسی شد، در نهایت داده ها با استفاده از آنلایز واریانس یک طرفه )ANOVA( و پس آزمون Tukey و سطح اطمینان ۹۵ در صدی ارزیابی شده و تفاوت بیان ژنهای KISS۲ در هر ماه و در هر دو جنس محاسبه شد و نتایج به صورت میانگین ± انحراف معیار نمایش داده شدند و گراف ها توسط نرم افزار Grad Pad Prism رسم شد. نتایج نشان داد بیان ژن KISS۲ در هر دو جنس در زمان تخم ریزی ماهی سفید افزایش داشته است و همچنین افزایش بیان ژن در جنس ماده به نسبت جنس نر یبیشتر است. در مجموع به نظر میرسد که کیسپپتین در تولیدمثل ماهی سفید خزر نقش کلیدی ایفا میکند.کلیدواژه ها
کیسپپتین، تولیدمثل، دو شکلی جنسی، Real Time PCRمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.