DNA بارکدینگ شانک زردباله عربی Acanthopagrus arabicus Iwatsuki, ۲۰۱۳ خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از ژن سیتوکروم اکسیداز زیر واحد یک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII08_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا دهقانی

گروه زیست شناسی،دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

فائزه یزدانی مقدم

گروه زیس تشناسی،دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد گروه نوآوری های زیستی جانوری مرکز پژوهشی جانور شناسی کاربردی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

مسطوره دوستدار

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران

چکیده

شانک زردباله عربی، گونهای از شانکماهیان است که از نظر صید و صیادی و آبزی پروری در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان از اهمیت بلاایی برخوردار میباشد. این گونه دارای تنوع و پراکندگی زیادی در سرتا سر آبهای ساحلی خلیج فارس، دریای عمان، اقیانوس هند و همچنین دریای سرخ میباشند. این ماهی به وسیله باله ی مخرجی دارای ۳ عدد شعاع، دندانه ای مولاری شکل در هر دو فک، رنگ زرد باله های مخرجی و شکمی که با افزایش سن لوب پایینی دم زرد روشن تا سفید میشود و همچنین لکه نامنظمی که معمولا اولین فلس خط جانبی که به تدریج به سمت بخش قدامی بلاای سرپوش آبششی محو میشود، شناخته میشوند. در این مطالعه بر گونه های مختلف جنس Acanthopagrus از پنج ایستگاه در خلیج فارس و دریای عمان ابتدا شناسایی سپس استخراج DNA و توالی یابی انجام گردید. سپس توالیهای حاصل با استفاده از ۹۹ توالی های ژن میتوکندریایی Cox۱ برگرفته شده از بانک ژنی (NCBI) به وسیله نرم افزارهای MEGA و Bioedit مورد مطالعه قرار گرفت. داده های مولکولی حاصل از تحلیلهای محتمل ترین درخت )Maximum likelihood(، میانبرترین درخت )Maximum parsimony( و بیژین )Bayesian( مورد مطالعه قرار گرفت و موقعیت تبارشناسی گونه شانک زردباله عربی در خلیج فارس و دریای عمان در درخت مورد نظر، تعیین گردید. اعتبار تاکسونومی در سطح گونه با استفاده از ژن (COI) با درصد بالای (۹۸-۱۰۰%) هم در سیستم بلد و هم جستجوی بلاست و با فاصله ژنتیکی قابل توجهی مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

شانک زردباله عربی، شانکماهیان، سیتوکروم اکسیداز ۱، خلیج فارس و دریای عمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.