استفاده از تصویربرداری میکرو سی تی برای بررسی ریخت شناسی هندسی ماهی پرورشی آمور Ctenopharyngodon idella (Valenciennes, ۱۸۴۴)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII08_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میکائیل پسندیده سقالکساری

پارک علم و فناوری استان گیلان، رشت

چکیده

امروزه روشهای تهاجمی نظیر تشریح بافت، رنگ آمیزی و ارزیابی میکروسکوپی از برشهای دو بعدی هنوز برای تجزیه وتحلیل ساختارها و آناتومی داخلی بافتهای زیستی کاربرد دارد. در حالی که روشهای غیرتهاجمی نظیر ریزمقطع نگاری رایانه ای) MicroCT ( به عنوان یک فناوری نوین با پتانسیل بالا در تجزیه و تحلیل ساختارهای سه بعدی بافتهای زیستی، میتواند در درک بهتر تکامل، اکولوژی و نقش دقیق جانداران در اکوسیستم های طبیعی کمک شایانی کند. همچنین تجزیه و تحلیلهای تشریحی سه بعدی به عنوان یک ابزار تشخیصی جدید در ارزیابی وضعیت سلامتی جانوران نمونه و نظارت بر کیفیت زیستگاه ها کاربرد دارد. در این مطالعه، کارایی تصویربرداری ریزمقطع نگاری رایانهای به عنوان یک فناوری مطلوب جهت تصویربرداری سه بعدی و شبیه سازی و ریخت شناسی ماهی پرورشی آمور با بهره گیری از امکانات تحلیل هندسی معرفی شده است. داده های میکروسیتی با استفاده از اسکنر Nano-CT GeV xm۲۴۰ در مرکز تحقیقات نانومقیاس دانشگاه فلوریدا بدست آمده است. اطلاعات بدست آمده در نرم افزار Amira ۲۰۱۹ و با کمک پلاگین Image Segmentation ، Volume rendering و ابزار Measurement مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. مطالعه ریخت شناسی هندسی در نرم افزار ImageJ انجام گرفت. خروجی دادههای میکروسیتی، خصوصیات ریختی ماهی آمور را نسبت به روشهای معمول، برجسته تر کرده و از طرفی اطلاعات دقیقی از اسکلت و آناتومی داخلی جاندار را به نمایش گذاشته است. به جهت ویژگی غیرتهاجمی، فناوری ریزمقطع نگاری رایانه ای امکان استفاده مجدد از ماهی را برای سایر مطالعات و آزمایش ها فراهم میکند و به همین دلیل تعداد مدل های حیوانی مورد استفاده از آزمایشها کاهش می یابد. استفاده از این فناوری در مطالعه نمونه های شاخص و موزهای پیشنهاد میشود و سادگی روش پیشنهادی در جمع آوری دادههای مرفولوژیکی بسیار مفید است.

کلیدواژه ها

ریخت شناسی، مرفولوژی سه بعدی، ریزمقطع نگاری رایانه ای، ماهی آمو ر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.