بررسی تاثیر عصاره هیدرولاکلی رازک (Humulus lupulus) بر عملکرد رشد ماهی ماده سیکلید بلولاکتریک (Sciaenochromis fryeri)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII08_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله خواجه ورنامخواستی

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار ی

سکینه یگانه

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار ی

حسین اورجی

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار ی

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی رازک )Humulus lupulus( بر روی رشد ماهی ماده بلوالکتریک )Sciaenochromis fryeri( بود. برای این منظور تعداد ۲۴۰ قطعه ماهی ماده سیکلید بلوالکتریک در ۵ تیمار آزمایشی )با ۳ تکرار( با سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی رازک شامل صفر )شاهد(، ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ و ۱۶۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم غذا توزیع شدند، ماهی ها از سن سه ماهگی )میانگین وزن اولیه ۲/۴۲ ۰/۱۱ گرم و میانگین طول اولیه ۵/۰۰ ۰/۰۷ سانتیمتر( به مدت ۳۰روز با جیره غذایی آزمایشی تغذیه شدند و در پایان دوره شاخصهای رشد شامل نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن، ضریب چاقی، ضریب تبدیل غذایی و درصد بقا تعیین شد. نتایج نشان داد که استفاده از عصاره رازک تاثیر معنیداری بر طول و وزن اکتسابی، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، نرخ رشد روزانه و درصد افزایش وزن بدن داشت، به طوری که تمام فاکتورهای ذکر شده )به جز شاخص طول اکتسابی( در تیمار حاوی ۲۰۰ میلی گرم عصاره نسبت به شاهد به طور معنیداری بیشتر بود .)p> ۰/۰۵( اما بر شاخص های نرخ بازماندگی، طول و وزن نهایی، فاکتور وضعیت و ضریب تبدیل غذایی تاثیر معنیداری نداشت .)p< ۰/۰۵( به طور کلی میتوان افزودن ۲۰۰ میلی گرم عصاره هیدروالکلی رازک را برای بهبود عملکرد رشد در ماهی ماده سیکلید بلوالکتریک پیشنهاد نمود و این عصاره قابلیت استفاده به عنوان یک مکمل مناسب برای جیره غذایی این ماهیان را دارد.

کلیدواژه ها

نرخ بازماندگی، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش وزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.