الگوی تکوین فلس در کپورماهی دندان دار هرمزی (Aphaniops hormuzensi)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ICII08_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 364
نویسندگان
گروه زیست شناسی سلولی تکوین جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه زیست شناسی سلولی تکوین جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرما ن
گروه زیست شناسی سلولی تکوین جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرما ن
چکیده
در این تحقیق، روند الگوی تکوین فلس در ماهی کپورماهی دنداندار هرمزی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، تخمهای پرورش داده شده در محیط آزمایشگاهی تحت نظر قرار گرفت و پس از تفریخ تخمها، لاروهای یک روزه به مدت ۱۳ روز هر ۴۸ ساعت یک بار بیهوش گردیده و از نظر تشکیل فلس بررسی گردید. اولین فلس در ناحیه ساقه دمی و در روز سیزدهم تکوین لارو مشاهده گردید و پس از مشاهده آغاز تشکیل فلسها، با توجه به سرعت کند تشکیل فلس و به منظور آسیب رسانی کمتر از بیهوشی مکرر، بررسی هر هفته یکبار و به مدت سه ماه صورت گرفت. نتیجه مطالعات نشان داد که تکوین فلس در ماهی کپورماهی دندان دار هرمزی در چهار ناحیه آغاز میشود که اولین ناحیهای آن ساقه ی دمی میباشد و طی ۲۱ روز تمامی این ناحیه از فلس پوشانده شده بود. پس از آن به ترتیب در ناحیه ی زیر بلاهی پشتی در مدت زمان ۴۳ روز، سپس ناحیه ی سر ماهی طی ۳۶ روز بطور کامل فلسها ظاهر گردیدند. ناحیه ی شکمی آخرین محل برای شروع تکوین فلسها بود که روز ۴۱ بعد از تفریخ ظاهر شده و طی مدت ۴۲ روز فلسهای این بخش تکمیل گردید. اولین ناحیه تشکیل فلس در ماهی کپورماهی دنداندار هرمزی مشابه با دیگر ماهیان ناحیه ساقه دمی می باشد. با توجه به این که این ناحیه سرعت بالاتری در شکل گیری فلس دارد، فلسهای این ناحیه مناسب ترین ناحیه برای انجام مطلاعات و بررسی روند تکوین فلس میباشد.کلیدواژه ها
فلس، ساقه دمی، ماهیان استخوانی، کپورماهی دندان دار هرمزیمقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.