بررسی تاثیر تجارت الکترونیک بر توسعه صادرات در مناطق آزاد تجاری کشور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC11_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهادر شانه چیان

کارشناس ارشد عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه گیلان

چکیده

در دنیای به شدت رقابتی امروز، مدیران برای توسعه محصولات و خدمات سازمان ها نیازمند تدابیری جهت انحصاری شدن هستند. به جهت متمایز سازی سازمان و محصولات از رقبا و برای کسب منافع و جلب مشتری بیشتر از بهترین و مدرن ترین امکانات استفاده کنند.تجارت الکترونیکی در حقیقت از طریق کوتاه ترکردن مدت زمان لازم برای صادرات و واردات و کم کردن تعداد اسناد و هزینه های صادرات و واردات، سبب بهبود وضعیت تسهیل تجاری خواهد شد. هدف از بکارگیری تجارت الکترونیک، ارائه روشی جدید در انجام امور بازرگانی میباشد. ارائه خدمات با حداقل هزینه و زمان ممکن و با بالاترین سطح کیفیت و به تبع آن، افزایش درآمدهای مبتنی بر افزایش سطح کیفی و کمی خدمات، از مهم ترین اهداف سیستم های اداری و خدماتی نوین به شمار می رود. در این قبیل سیستم ها، مشتری و جلب رضایت او بر هر چیز دیگر اولویت و ارجحیت دارد. در کشور ما نیز توجه به این اصول، امروزه به عنوان یکی از اثربخش ترین راهبردهای بخش خصوصی برای جذب و جلب مشتری به شمار می رود. در بازارهای مدرن ورود فناوری اطلاعات موجب تغییرات قابل ملاحظه ای در فعالیت های تجاری به ویژه فعالیت های مرتبط با بازاریابی، ارتباطات توزیع شده است. به ویژه آنکه استفاده از اینترنت در مفهوم تجاری آن سازمان ها را به سمت بازارهای جهانی جدید سوق داده است، به گونه ای که بنگاها و مصرف کننده گان نه تنها برای مبادله اطلاعات بلکه برای مبادله تمامی کالاها و خدمات فرصت هایی جدیدی به دست آورده اند. در واقع امروزه رویه های گمرکی بدون بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات برای تجارت جهانی مانع بزرگی محسوب میشود. فناوری اطلاعات با رشدی شتابان عرصه های گوناگون بشری را تحت تاثیر قرار داده و باعث تحولات بنیادی در بسیاری از اصول و شیوه های اقتصاد و تجارت شده است. الکترونیکی نمودن امور گمرکی از جمله راهکارهای توسعه صادرات مدنظر بوده است و شناسایی پیامدهای آن از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

کلیدواژه ها

مناطق آزاد تجاری، تجارت الکترونیک، امور گمرکی، اینترنت، صادرات، واردات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.