توسعه فرهنگ اسلامی ایرانی زیر بنای تحول در نظام آموزشی ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_292
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1119
نویسندگان
چکیده
در جهان پر شتاب امروز، در عصر انفجار دانش و اطلاعات با وجود تحولات وسیع و همه جانبه زندگى و شیفتگى خاص جوامع نسبت به تغییر و تحول؛ توسعه ضرورتی انکار ناپذیر و از جایگاه بالایی برخوردار است به گونه ای که از شاخص های تفکیک و تشخیص کشورهای پیشرفته از عقب مانده به شمار می آید. توسعه مفهومی چند بعدی است که تغییرات کیفی جامعه را به شکل کمی در ابعاد مختلف اقتصادی بیان می کند و شامل سازماندهی مجدد و جهت دهی سیستم های اجتماعی در راستای افزایش بازدهی جامعه است. در میان ابعاد مختلف توسعه نقش توسعه فرهنگی از سایر ابعاد برجسته تر است. امام (ره) هدف توسعه را در تولید امکانات فرهنگی، توسعه علم، رفاه و بهبود کیفیت زندگی محدود نمی کند، بلکه این همه را زمینه توسعه یعنی الهی شدن انسان، ابزار هدف واقعی شکوفایی ابعاد معنوی و روحانی در انسان و تهذیب نفس او می داند. از این رو می توان از دیدگاه امام انسان را محور توسعه دانست و هدف نهایی توسعه را در ارتقای معنوی و تهذیب انسان خلاصه کرد. نهاد آموزشی مهم ترین و اساسی ترین ابزار برای انتقال ارزش ها و هنجارها به نسل جوان و از جمله گرانبهاترین ذخایری هستند که جامعه برای پیشرفت و توسعه به شکل صحیح در اختیار دارد. امام (ره) نیز نقش نهاد های آموزشی را در تحولات فرهنگی و توسعه آن بسیار مهم ارزیابی می کنند و ریشه صلاح و فساد مردم و جامعه را در آنجا می بینند. بنابراین برای دستیابی به توسعه فرهنگی؛ نیازمند تحولی فرهنگی عمیقی در نهاد های آموزشی هستیم. زیر بنا و محور این تحول فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی است که محور اداره جامعه است. این مقاله به مفهوم توسعه فرهنگی و نقش نهاد های آموزشی پرداخته است و راهکارهایی در جهت تحول نظام آموزشی ارائه داده است.کلیدواژه ها
فرهنگ، توسعه فرهنگی، نهادهای آموزشیمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.