بررسی پارامترهای دوام بتن حاوی الیاف بازالت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای نوین در مهندسی عمران، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JNACE-5-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بهشتی نژاد

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

عباسعلی صادقی

گروه عمران، دانشکده مهندسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

سارا نادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی معماری، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

وحید ناصری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی پارس رضوی، گناباد، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی عملکرد آزمایشگاهی تاثیر آب مغناطیسی بر روی خواص مکانیکی بتن حاوی الیاف بازالت انجام گرفته است. در این تحقیق، برای تولید آب مغناطیسی از دستگاه AQUA-Correct (AC) ساخت کشور آلمان که قدرت دستگاه در حدود ۱۳۰۰ گوس است، استفاده شده است. نمونه های تهیه شده بتن (۲۴نمونه ۷ و ۲۸ روزه برای آزمایش مقاومت فشاری و ۲۴ نمونه ۷ و ۲۸ روزه برای آزمایش مقاومت خمشی) توسط این دستگاه با یک و دو بار عبور از میدان مغناطیسی ساخته شده است. الیاف مورد استفاده، الیاف بازالت می باشند که دارای طول ۳ سانتی متر و قطر بیش از ۱۰-۹ میکرومتر است. این الیاف از مقاومت حرارتی بالا و جذب صدا برخوردار بوده و در ساخت و تقویت مواد کامپوزیتی کاربردهای موثری دارند و به میزان ۰و۲و۵ درصد وزن سیمان درطرح اختلاط حضور دارند. در نهایت اثر آب مغناطیسی و الیاف بازالت  بر روی خواص بتن از قبیل مقاومت فشاری، مقاومت خمشی ،اسلامپ و وزن مخصوص مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش مغناطیس آب، اسلامپ، وزن مخصوص و مقاومت فشاری و مقاومت خمشی  بتن افزایش می یابد، همچنین با افزایش الیاف بازالت، اسلامپ و وزن مخصوص کاهش می یابد، با افزایش درصد الیاف از ۰ به ۲ مقاومت فشاری افزایش و از ۲ به ۵ درصد با کاهش مقاومت فشاری مواجه می شود. در نتیجه درصد بهینه الیاف ۲ درصد می باشد. همچنین، با افزایش درصد الیاف مقاومت خمشی افزایش چشمگیری داشته است.

کلیدواژه ها

بتن, آب مغناطیسی, الیاف بازالت, مقاومت فشاری, مقاومت خمشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.