تبیین رویکرد مدیریت دانش در توسعه کیفی نظام آموزشی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_285
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1044
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی
استادیار گروه علوم تربیتی و برنامه ریزی درسی دانشگاه بیرجند
چکیده
نظامهای آموزشی به عنوان بارزترین نمود سرمایه گذاری نیروی انسانی، سهم قابل توجهی از بودجه هر کشور را به خود اختصاص داده است. باتوجه به اهمیت و نقش نظام آموزشی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ضروری است در جهت بهبود کیفیت آن اقدامات اساسی صورت گرفته و از هدررفتن سرمایههای انسانی و مادی جلوگیری شود. هرچند موسسات آموزشی و دانشگاهها شروع به بررسی دقیق چگونگی استفاده موثر و کارآمد اطلاعات و دانش به منظور فراهم نمودن یک محیط آموزشی بهتر نمودهاند اما در درک کاربرد مدیریت دانش به عنوان یک رویکرد نوین برای تقویت و بهبود کیفیت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرآیندهای کاری دارای مشکلاتی هستند. موسسات آموزشی و دانشگاهها برای بهبود کیفیت، بهینه سازی روشهای آموزشی و توسعه روشهای نوین، نیازمند بستر مدیریت دانش میباشند تا با اکتساب، اشتراک، سازماندهی و انتقال دانش گروهی از یک نهاد درونگرا، نخبهپرور و محدود، به مجموعهای برونگرا، مرتبط با مسائل جامعه و پاسخگو به نیازهای مردم تبدیل شوند و در این صورت است که میتوانند سهم حقیقی خود را در پیشبرد و توسعه کشور ایفا نمایند. این مقاله تلاش میکند تا تصویر روشنی از ابتکارات مدیریت دانش در موسسات آموزشی ارائه داده، میزان تاثیر فعالیتهای مدیریت دانش و همچنین مشکلات و موانع اجرایی آن را مورد بررسی قرار دهد. نتایج مطالعات نشان میدهد اگرچه کاربردهای مدیریت دانش به آسانی اعمال و اجرا نمیشوند، اما نظامهای آموزشی میتوانند از فرآیندهای مدیریت دانش نفع و بهره فراوانی برده و سطح کیفیت فعالیتهای خود را با بکارگیری مدیریت دانش ارتقا دهند.کلیدواژه ها
مدیریت دانش، نظام آموزشی، کیفیتمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.