بهبود کیفیت آموزش از طریق استقرار رویکرد مدیریت کیفیت جامع

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: INCE01_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدهاشمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف و کارشناس آ

حسین محمودی سفید کوهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف و مدیر کل ا

سیدعلی موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و مدیر کل آم

چکیده

کیفیت یکی از مهمترین دغدغههای سازمانها و موسسات فعال در زمینهی آموزش میباشد. این سازمانهای آموزشی به عنوان نهادی ملی، مسئولیت ارائهی خدمات مناسب با کیفیت بالا به نیازهای جامعه را دارند. علاقمندان به آموزش و حتی مخاطبان آن انتظار دارند که آموزشهای ارائه شده از طرف این سازمان ها پاسخگوی نیازهای واقعی آنها بوده و موجب ارتقای تواناییها، دانش و مهارت افراد شود.رویکرد مدیریت کیفیت جامع بهبود روشی اثبات شده برای تضمین بقاء و کیفیت موسسات در جهان رقابتی کنونی بشمار میرود، که فقط با تغییر اقدامات مدیریت ، فرهنگ و عملکرد در کل سازمان محقق خواهد شد و جهت پیادهسازی آن به تجربه، تخصص و تعهد همهی افراد سازمان نیاز است . پیاده سازی مدیریت کیفیت جامع در سازمانها و موسسات آموزشی، مزایایی مانند فراتر رفتن محصولات و خدمات از نیازهای مشتریان، افزایش رضایتمندی، رسیدن به کمال و بهبود کیفیت نیروی کار مورد نیاز برای اصلاحات اقتصادی کوچک و بزرگ را در پی خواهد داشت. جهت پیاده سازی این رویکرد در سازمانها، مدلها و استراتژیهای مختلفی وجود دارد؛ از طرفی ویژگیهای منحصربفرد سازمانهای آموزشی، نیاز به رویکردی متفاوت از کاربرد آن در کسبوکار و صنعت را ضروری می سازد. در این مقاله ضمن معرفی برخی از این روشها و مدلهای پیاده سازی، به چگونگی انطباق این مدلها و روش استقرار این رویکرد در سازمانهای آموزشی پرداخته شده و در نهایت به مزایایی که با انجام فرایندهای بهبود کیفیت تحقق مییابد، اشاره می شود .

کلیدواژه ها

مدیریت کیفیت جامع، سازمانهای آموزشی، بهبود کیفیت ،پیاده سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.