ارزیابی و مقایسه مدل های ICSS و Rootcanal برای شبیه سازی جریان در کانال های آبیاری (مطالعه موردی: شبکه آبیاری قوریچای)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پژوهش آب ایران، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWAI-10-2_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام قدوسی

زهرا داداشی

چکیده

پیش بینی دقیق رفتار جریان به دلیل پیچیدگی های هیدرولیکی در شبکه های آبیاری، بدون استفاده از مدل های ریاضی بسیار مشکل است. امروزه با توسعه روش های عددی و مدل های شبیه سازی امکانات بیشتری برای مدیریت بهینه شبکه های آبیاری در دسترس است. در این پژوهش ضمن معرفی دو مدل هیدرودینامیک Rootcanal و ICSS که برای شبیه سازی و مدیریت کانال های آبیاری توسعه یافته اند، کارایی این مدل ها با استفاده از داده های واقعی دو کانال درجه یک و دو از شبکه آبیاری قوریچای مقایسه شد. برای انجام این پژوهش ضمن بازدید و دریافت اطلاعات از شبکه آبیاری قوریچای، عمق آب در نقاط مشخصی از کانال های درجه یک و دو برداشت شد. سپس با استفاده از داده های موجود اقدام به شبیه سازی جریان در دو روز مختلف شد و برای مقایسه نتایج مدل ها، پارامترهای عمق و دبی محاسبه و اندازه گیری شده مقایسه شدند. پارامترهای آماری جذر میانگین مربعات خطا (SSE)‎ و انحراف از میانگین (MBE)‎ محاسبه شد. نتایج نشان داد این دو پارامتر برای عمق و دبی برآوردی با مدل ICSS به ترتیب برابر ۱۴‎/۵ و ۷۱‎/۴ سانتی متر و برای مدل Rootcanal به ترتیب برابر ۱۲‎/۲ سانتی متر و ۶۱‎/۱ سانتی متر هستند. نتایج کارایی بهتر مدل Rootcanal در شبیه سازی و تخمین پارامترهای جریان را نسبت به مدل ICSS نشان می دهد.

کلیدواژه ها

مدل ICSS, شبکه آبیاری قوریچای, مدل Rootcanal, شبیه سازی جریان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.