رابطه کیفیت آموزش علوم اجتماعی و کار آمدی این علوم در ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_264
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 890
نویسندگان
کارشناس ارشد انسان شناسی ، دانشکده علوم اجتماعی ، دانشگاه تهران
چکیده
تربیت نیروی ماهر و متخصص در حوزه های متعدد ، یکی از مهمترین کارکردهای دانشگاه های است و بهره گیری صحیح از تخصص ها و نیروی انسانی کارآمد جزء تجزیه ناپذیر هر توسعه و پیشرفتی به شمار می رود. به این ترتیب می توان گفت که توجه به کارآمدی در برنامه آموزشی یک رشته دانشگاهی انتظار بدهی و غیر قابل انکاری محسوب می شود.مجموعه رشته های علوم اجتماعی هم گستره موضوعی وسیعی را شامل می شود و هم سهم قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه ها را به خود اختصاص داده است، ولی موضوع کارآمدی به ویژه در میان فارغ التحصیلان این رشته ها مساله ای است که امروزه توجه صاحب نظران را به خود جلب کرده است.نوشتار حاضر به بررسی کیفیت آموزش علوم اجتماعی در معنای خاص می پردازد و در این راستا به برخی از عوامل تاثیر گذار بر افت کیفیت آموزش این علوم و نیز میزان کارآمدی آن در ایران اشاره می گردد.این مقاله می کوشد تا با توجه به وضعیت جاری علوم اجتماعی در ایران به پاره ای از موانع و مشکلاتی که بر سر راه گسترش ، توسعه و کارآمدی این دانش وجود دارد و رابطه آن با رویکرد و محتواهای آموزشی علوم اجتماعی بپردازد و از این طریق راهکارهایی را برای خروج از وضعیت کنونی و بهبود آن پیش نهد . مجموعه راه حل های ارائه شده را می توان در چند حوزه نظری ، روش شناختی و ساختاری طبقه بندی کرده و در هریک به تبیین وضعیت موجود و ارائه بدیل هایی پرداخت.کلیدواژه ها
آموزش علوم اجتماعی ، محتواهای آموزشی ، رویکرد آموزشی ، نیروی انسانی کارآمدمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.