بررسی نیروی برشی، لایه مرزی و پدیده کاویتاسیون در حوضچه آرامش واگرای ناگهانی با بستر زبر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله پژوهش آب ایران، دوره: 15، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JWAI-15-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 496
نویسندگان
چکیده
پرش هیدرولیکی از نوع جریان های متغیر سریع است که در فاصله کوتاهی، جریان از حالت فوق بحرانی به زیربحرانی تغییر می کند. در سال های اخیر مشخص شده است ایجاد واگرایی، حضور زبری یا ایجاد شیب در کف حوضچه آرامش، در کاهش ابعاد پرش، موثر و از نظر اقتصادی نیز به صرفه است. در این پژوهش، تاثیر واگرایی ناگهانی بر مشخصات پرش هیدرولیکی در حضور زبری سنگ ریزه ای در کانال مستطیلی به طول ۸، عرض ۰.۴ و ارتفاع ۰.۶ متر بررسی شد. ییی. نسبت واگرایی در این مطالعه در محدوده و زبری نسبی در محدوده بود. اعداد فرود در محدوده ۴.۹ تا ۹.۵ و دبی ۳۰تا ۵۰ لیتر بر ثانیه انجام شد. ضخامت لایه مرزی بی بعد ( ) در حالت بستر واگرا و زبر، ۰.۵۱ محاسبه شد که در مقایسه با مقدار ۰.۱۶ برای بستر صاف، قابل ملاحظه بود. در صورتی که از هر دو متغیر زبری و واگرایی ناگهانی استفاده شود، مقدار ضریب نیروی برشی در بهترین حالت (در نسبت واگرایی ۲ و اندازه زبری ۲.۲ سانتی متر) به طور میانگین، ۱۴.۷ برابر ضریب نیروی برشی در پرش کلاسیک است. نوسانات آب و تغییرات فشار توسط پیزومترهای نصب شده کف حوضچه آرامش اندازه گیری شد. ییی نتایج، نبود کاویتاسیون در این آزمایش ها را نشان داد.کلیدواژه ها
پرش هیدرولیکی, واگرایی ناگهانی, ضخامت لایه مرزی, پروفیل سرعت, کاویتاسیوناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.