نقدی بر رشته مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی: هم گشتگی چهار حوزه روش شناختی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 342
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IHCS-17-7_006
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1400
چکیده مقاله:
انقلاب اسلامی ایران به مثابه یک رویداد مجموعه ای در همتنیده از عوامل گوناگون و به مثابه یک جریان پیکری نامی از رخدادهایی بیشمار به شمار میآید. پرواضح است که برای مطالعه ابعاد گسترده چنین پدیده ای به مطالعات گسترده نیاز است. هدف از نگارش این مقاله شناخت وجوه مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی در قالب بررسی دوره دکتری بینرشتهای طراحی شده و در حال اجراست. از این ره گذر سوال اصلی پژوهش حاضر آن است که رشته مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی چگونه توانسته است به شناختی جامع از حوزه معرفتی سیاسی انقلاب اسلامی دست یابد؟ یافته های پژوهش براساس روش کیفی تحلیل و مطالعات اسنادی که جمعآوری دادههای آن مبتنی بر ابزار فیش برداری بوده است نشان می دهد که قرار گرفتن مفهوم انقلاب اسلامی بر تقاطع چهار حوزه روش شناختی اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی، جامعهشناسی سیاسی جمهوری اسلامی ، آینده پژوهی انقلاب اسلامی، و بازتاب انقلاب اسلامی توانسته است به مثابه مدلی منسجم با کاربست چهار روش گوناگون و البته متقاطع به شناخت مناسب از بعد سیاسی انقلاب اسلامی دست یابد.
کلیدواژه ها:
مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی ، روش شناسی ، اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی ، جامعه شناسی سیاسی جمهوری اسلامی ، آینده پژوهی انقلاب اسلامی ، بازتاب انقلاب اسلامی
نویسندگان
زاهد غفاری هشجین
دانشیار علوم سیاسی دانشگاه شاهد
محمد آقایی
دانشجوی دکتری مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی، دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :