نقدی بر کتاب ادبیات و انقلاب: نویسندگان روس جامعه شناسی ادبی انقلاب: رابطه متناقض نمای ادبیات و انقلاب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 17، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-17-8_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نجف زاده

استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

رابطه انقلاب و ادبیات را در سه دوره متمایز می توان مفصل بندی کرد. در دوره اول، پیش از برقراری نظم انقلابی، ادبیات موتور محرکه شعارهای انقلاب و گسترش دهنده آن به لایه های طبقاتی و اجتماعی است. در مرحله ثبات و نهادسازی انقلاب ادبیات مستقل طرد و حذف می شود و در دوره سوم، با تردید نسبت به آموزه های انقلابی ادبیات مسیری یک سر متفاوت از انقلاب در پیش می گیرد. کتاب سه گانه ادبیات و انقلاب، نوشته یورگن روله، دراصل، شرحی از این دوره های سه گانه است. نویسنده در کتاب اول ازطریق تحلیل متن و هرمنوتیک هم راهی و رویارویی نویسندگان روس با انقلاب اکتبر را بررسی می کند. در کتاب دوم، به رابطه مارکسیسم و نویسندگان اروپایی و به ویژه آلمان می پردازد و تولید آثار ادبی را درطی سال های ۱۹۱۷ تا ۱۹۶۰ موردکاوش قرار می دهد. کتاب سوم نیز به شرح روایت آثار ادبی در امریکای لاتین می پردازد. مقاله حاضر با خوانش آثار یورگن روله و به ویژه کتاب ادبیات و انقلاب: نویسندگان روس نسبت میان انقلاب و ادبیات را از دریچه فراتاریخ نگاری هایدن وایت، تحلیل ادبی گرینبلات، و پسافرمالیسم باختین موردسنجش ونقد قرار داده است.

کلیدواژه ها

تحلیل روایت, جامعه شناسی ادبی, انقلاب روسیه, یورگن روله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.