نقد و تحلیل مجلدات هشتم، نهم، و دهم از تاریخ ادبیات کودکان ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-18-2_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا یدالهی شاه راه

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد جواد مهدوی

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این مقاله، سه جلد آخر مجموعه تاریخ ادبیات کودکان ایران، تالیف محمدهادی محمدی و زهره قایینی، را در دو حوزه کلی ارزیابی کردیم: الف) مقدمات و زمینه های نظری، شامل: ۱. نداشتن پیشینه کامل، ۲. مشخص نبودن مبنای نظری و رویکرد نویسندگان در نوشتن تاریخ ادبیات و، به طور خاص، تاریخ ادبیات کودکان؛ ب) مسائل ساختاری و محتوایی، شامل: ۱. نداشتن ساختار منسجم، ۲. مشخص نبودن تعاریف و اصطلاحات و گسست اثر از زمینه نظری ادبیات کودکان در ایران و جهان، ۳. ارجاع ندادن به منابع معتبر و طرح مدعاهای اثبات نشده، ۴. گستردگی بیش از حد دامنه کار، ۵. مشخص نبودن مبنای دوره بندی ها، ۶. مسائل مربوط به هیئت و ظاهر کتاب، و ۷. مشکلات نگارشی و ویرایشی. درمجموع، علی رغم اشکالات نظری، ساختاری، و محتوایی، ارزش اصلی این مجموعه را می توان در گردآوری منابع و اسناد مربوط به تاریخ ادبیات کودکان (به خصوص اسناد نادر) دانست و آن را به منزله منبع مهمی در این زمینه معرفی کرد.

کلیدواژه ها

تاریخ ادبیات کودکان ایران, نقد, محتوا, ساختار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.