بررسی نقش مقاومت حافظه دار نانوالکترونیکی در آینده سخت افزارهای امنیتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظامی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JICTP-1-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود معصومی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

علی دهقان منشادی

کارشناس ارشد مخابرات، دانشگاه تربیت مدرس

اقبال مددی

کارشناس ارشد الکترونیک

مهدی اصفهانی

دانشجوی دکترای ریاضی کاربردی گرایش رمز-آزمایشگاه ISSL دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

مقاومت حافظه دار آنالوگ موسوم به ممریستور عنصری در ابعاد نانومتری است که مقاومت آن بین دو مقدار حداقل R_on و حداکثرR_off قابل برنامه ریزی است و مقدار مقاومت آن تا اعمال ولتاژ جدید، حفظ و ذخیره می شود. از آنجا که این عنصر غیرفعال، حافظه دار، کوچک، کم مصرف، دارای سرعت سوییچینگ بالا و قابلیت یکپارچه سازی با مدارات مجتمع را دارد بعنوان یکی از عناصر کلیدی در مدارهای آینده نانوالکترونیک مطرح و مورد توجه است. ویژگی های خاص ممریستور می تواند امکاناتی را در اختیارمان بگذارد که توسط سایر عناصر مداری و الکترونیکی موجود امروزی قابل دستیابی نیستند. در این مقاله، ابتدا ضمن مرور عملکرد این عنصر، یک مدل مداری مناسب برای استفاده از آن در شبیه ساز اسپایس طراحی و ارائه خواهد شد و سپس رفتار و منحنی مشخصه این عنصر با کمک مدل ایجاد شده بررسی خواهد شد. پس از آن با ارائه چند شبیه سازی و مقایسه پیاده سازی CMOS و مدار مشابه CMOS-نانو، با شبیه سازی توان مصرفی الگوریتم رمز پیشرفته استاندارد اهمیت استفاده از این عنصردر پیاده سازی سخت افزاری الگوریتم های امنیتی از حیث مقابله با حملات رمزشکنی تحلیل توان بررسی خواهد شد. شبیه سازی ها در محیط Capture CIS، HSpice و Cadence Spectre انجام شده است. نتایج این تحقیق می تواند در ارتقا امنیت سامانه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات سازمانی و هوشمند و سامانه های شهری و تجاری نسل آینده مورد استفاده قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

نانوالکترونیک, مقاومت حافظه دار, امنیت سخت افزار, حملات کانال جانبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.