صیانت از حق نشر تصاویر دیجیتال با نشان گذاری امن و مقاوم در حوزه ی فرکانس با استفاده از فضای رنگی YCoCg و روش رمز بومی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظامی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JICTP-1-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بهرامی

عضو هیئت علمی گروه فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم انتظامی امین

اسماعیل علیزاده

کارشناس ارشد-گروه کامپیوتر-دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

نشانه گذاری راهکاری نوین برای جلوگیری از استفاده ی غیرمجاز از یک رسانه ی دیجیتال است. این راهکار با جای گذاری اطلاعات حق نشر در رسانه ی موردنظر، به حفظ حقوق مالکیت آن کمک خواهد کرد. در این مقاله برای اثبات مالکیت رسانه(حق نشر) یک روش نشانه گذاری تصویر دیجیتال امن و مقاوم در فضای رنگی YCoCg-R ارائه گردیده است. مولفه های سه گانه ی این فضای رنگی از عدم همبستگی خوبی برخوردارند که می تواند در افزایش مقاومت نشانه گذاری موثر باشد. روش پیشنهادی، از تبدیل کسینوسی گسسته و ارتباط میان ضرایب آن برای جای گذاری نشانه استفاده می کند. در هنگام جای گذاری بیت های نشانه، میزان پیچیدگی بلوک های تصویر اولیه برای انتخاب بلوک های هدف و میانگین ضرایب آن برای انتخاب قوت جای گذاری انطباق پذیر به کارگیری می شوند که این موضوع نیز باعث ایجاد مقاومت بالا به خصوص در برابر فشرده سازی JPEG می شود. همچنین از یک تبدیل خطی بازگشتی بهینه با عدد انشعاب بالا(دارای خاصیت بهمنی و پخش و پراکنده سازی) برای درهم ریزی و رمز نشانه و مولفه Y از فضای رنگی، و یک ثبات بازخور انتقال خطی (LFSR) بومی برای تولید دنباله کلید مناسب برای افزایش امنیت روش پیشنهادی بهره برده ایم با در نظر گرفتن تقابل میان نیازمندی های اصلی نشانه گذاری شامل شفافیت، مقاومت، امنیت و ظرفیت روش پیشنهادی، نتایج بهتری را نسبت به سایر روش ها ارائه می کند. برای آزمایش طرح پیشنهادی، از تصاویر استاندارد رنگی RGB (مجموعه تصاویر USC-SIPI)با اندازه ۵۱۲×۵۱۲ پیکسل به عنوان تصاویر پوششی(میزبان) استفاده شده نتایج حاصله نشان می دهند الگوریتم پیشنهادی از امنیت، شفافیت و مقاومت بسیار خوبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

نهان نگاری تصاویر دیجیتالی, حق نشر, هوشمندی سیستم, نسبت سیگنال اوج به نویز, ثبات بازخور انتقال خطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.