بررسی نقش برنامه های درسی در جهت دهی فارغ التحصیلان دختر به رشته های دانشگاهی خاص
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_228
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 830
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد.
چکیده
جداسازی دختران و پسران در امر انتخاب رشته تحصیلی و آینده شغلی ، به طور آشکار و پنهان ، پس از دوره ابتدائی آغاز می گردد. گرایش دختران به رشته های نظری و پسران به رشته های فنی و حرفه ای می تواند تا حدی ناشی از نقش های جنسیتی و بر اساس تقسیم بندی اجتماعی - فرهنگی و سنتی در ایران صورت پذیرفته باشد.بررسی کتابهای درسی نشاندهنده این است که اگر چه این کتابها در دوران تحصیلی از محتوای یکسانی برای دختران و پسران برخوردار است .اما عملاً این کتابها نقش های جنسی کلیشه ای را به دانش آموزان القاء می کنند، ضمن آن که در مرحله کار عملی نیز پسرها و دخترها به سمت مهارتهای مردانه و یا زنانه هدایت و تشویق می شوند.این تفاوت های آموزشی از هر منبعی سرچشمه گرفته باشد ، به مرور زمینه را برای ایجاد نگرش های جنسیتی به گرایشات و رشته های دانشگاهی و نهایتاً مشاغل خاص را فراهم می سازد . در این پژوهش که به صورت کتابخانه ای و مرور تحقیقات گذشته صورت پذیرفته است، به بررسی نقش کتابهای درسی در جهت دهی دختران به رشته های دانشگاهی خاص می پردازیم.کلیدواژه ها
برنامه درسی ، دانش آموزان دختر ، رشته های دانشگاهیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل نقش پیش فعالی دانش آموزان در نظام آموزش و پرورش
- چالش های معیشتی معلمان و تاثیر آن بر اجرای سند تحول بنیادین
- چالش های معیشتی معلمان و تاثیر آن بر اجرای سند تحول بنیادین
- راهکارهای پیشگیری و کاهش رفتارهای پرخاشگرانه در محیط های آموزشی
- بررسی اختلالات خلقی در دانش آموزان متوسطه و راهکارهای آن (بررسی موردی: شهرستان زرند)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.