سواد اطلاعاتی رمز موفقیت مدیران آموزشی آینده
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_195
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1240
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و مدیر دبیرستانهای ش
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی در بین مدیران گروههای آموزشی دانشگاههای غرب کشور و درغالب یک مطالعه توصیفی پیمایشی انجام گرفته است. مدیران گروههای آموزشی نیازمند مهارتهای فناوری هستند. زیرا این عامل باعث افزایش سرعت تصمیم گیری و افزایش عملکرد آنان می شود. از جمله این فناوریها سواد اطلاعاتی می باشد، سواد اطلاعاتی مفهومی است که در نتیجه تحولات و تغییرات سریع در فناوری های اطلاعاتی پیدا شده و مجموعه مهارت هایی است که فرد به منظور ادامه حیات در جامعه اطلاعاتی به آنها نیازمند است، مهارتی که فرد را قادرمی سازد نیاز اطلاعاتی خود را تشخیص دهد، اطلاعات مرتبط با آن را بیابد و به نحو موثری به کارگیرد حجم جامعه آماری مدیران گروههای آموزشی دانشگاههای غرب کشور 667 نفرمی باشد. روش نمونه گیری دراین پژوهش ازنوع چند مرحله ای وطبقه ای متناسب است که برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد، تعداد 244 نفرکه شامل 198 مرد و 46 زن بودند انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه (سواد اطلاعاتی) که شامل 30 سؤال مبنی بر طیف چهار ارزشی لیکرت (خیلی کم= 1 ،کم= 2 ،زیاد= 3،خیلی زیاد= 4) بوده استفاده شد، روایی پرسشنامه با ظرمتخصصین زیربط، پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ 0/93 محاسبه گردید. برای تحلیل داده های پژوهش،از فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، خطای معیار میانگین ، آزمون t وسایر آزمونهای آماری استفاده شد. دراین پژوهش به تعیین میزان سواد اطلاعاتی مدیران گروههای آموزشی پرداخته شد که نتایج بدست آمده حاکی از آن است که میانگین سواد اطلاعاتی مدیران - 2/73 از 4 می باشد که این میزان در حد زیاد میانگین است.کلیدواژه ها
سواد اطلاعاتی، مدیران گروههای آموزشی،دانشگاههای غرب کشورمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.