بررسی یافته های تجربی و دیدگاه های فراگیران در خصوص تاثیر ارزشیابی پویای رایانه ای بر یادگیری واژگان فارسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTPSOL-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان عبادی

دانشیارآموزش زبان انگلیسی- دانشگاه رازی

خسرو بهراملو

دکتری آموزش زبان انگلیسی- دانشگاه رازی

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی تاثیر ارزشیابی پویای رایانه­ای بر فراگیری واژگان فارسی از طریق استنباط واژگانی بود. در این پژوهش شبه­تجربی، ۷۵ فراگیر که فارسی را به عنوان زبان خارجی می آموختند چهار متن را طی چهار روز به صورت روزی یک متن خواندند و به سوالات درک مطلب پاسخ دادند. در گروه کنترل، فراگیران از وجود کلمات ناآشنا درمتن­ها بی­اطلاع بودند. در گروه دوم، فراگیران از وجود کلمات ناآشنا در متن­ها آگاهی داشتند و ­باید معنی آن­ها را استنباط می­کردند. در گروه سوم، علاوه بر آگاهی از کلمات ناآشنا و استنباط آن­ها، از رویکرد ارزشیابی پویای رایانه­ای نیز استفاده شد. نتایج پس آزمون های فراگیری و یادداری واژه­های ناآشنا، نشان داد که آگاهی از وجود کلمات ناآشنا در متن و استفاده از رویکرد ارزشیابی پویای رایانه­ای، واژه­آموزی از طریق خواندن را بهبود می­دهد. همچنین پس از مطالعه، با طرح چهار سوال دیدگاه­های فراگیران گروه سوم درخصوص کارآمدی واژه­آموزی در چارچوب ارزشیابی پویای رایانه­ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که فراگیران، ارزشیابی پویای رایانه­ای را چارچوبی مناسب و موثر برای توسعه­ی دانش واژگانی می­دانند و از آن استقبال می­کنند.

کلیدواژه ها

استنباط واژگانی, آگاهی, ارزشیابی ایستا, ارزشیابی پویا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.