اثر زمان بخارزنی، زمان پرس و مقدار چسب بر کیفیت تخته فیبر نیمه سنگین (MDF)
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWPR-25-1_002
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق جهت ساخت تخته فیبر نیمهسنگین از مخلوط سه کلن صنوبر اروامریکن ۴ ساله (P.e.vernirubensis, P.e.۵۶۱.۴۱, P.e.costanzo) استفاده شد. به ترتیب میانگین طول فیبر کلنهای مذکور ۸۰۵، ۷۵۱، ۷۴۶ میکرون و میانگین قطر فیبر آنها ۷۶/۲۵، ۴۴/۲۵ و ۲۳/۲۵ میکرون تعیین شد. برای تهیه الیاف از سه زمان بخارزنی ( ۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه ) و برای ساخت تخته فیبر نیمهسنگین از سه زمان پرس (۳، ۴ و ۵ دقیقه) و دو مقدار مصرف چسب اورهفرم آلدئید (۹ و ۱۱ درصد) استفاده شد. پس از ساخت تختهها ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی آنها شامل مدولالاستیسیته، مقاومت خمشی، مقاومت چسبندگی داخلی و واکشیدگی ضخامتی پس از ۲ و ۲۴ ساعت غوطهوری در آب مورد بررسی قرار گرفت. خواص فیزیکی و مکانیکی تختهها بر طبق استاندارد EN تعیین شد. به طورکلی، با افزایش زمان بخارزنی ویژگیهای مکانیکی تختهها کاهش یافت. به طوری که حداکثر مقاومت خمشی و مدولالاستیسیته و مقاومت چسبندگی داخلی تختهها در زمان بخارزنی ۵ دقیقه ملاحظه شد. همچنین حداقل خواص جذب آب تختهها نیز در زمان بخارزنی ۱۵ دقیقه ملاحظه گردید. اثر زمان پرس نیز فقط بر مقاومت چسبندگی داخلی تختهها معنیدار بود و حداکثر این ویژگی در زمان پرس ۵ دقیقه ملاحظه شد. افزایش مصرف چسب در محدوده این تحقیق، سبب بهبود خواص مکانیکی و جذب آب تختهها شد.
نویسندگان
مسعود رضا حبیبی
مربی پژوهشی، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور،
حسین حسینخانی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور- بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن
سعید مهدوی
استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
فرداد گلبابائی
بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :