ارزیابی ویژگی های بلوک های چوب- سیمان ساخته شده از خاک اره

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-27-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عنایتی

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.

حسین ناظرانی هوشمند

کارشناس ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

کاظم دوست حسینی

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

احمد جهان لتیباری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

سهراب رحیمی

دانشجوی دکترای علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

چکیده

 به منظور بررسی شرایط بهینه تولید بلوک­های توخالی چوب- سیمان با مخلوط کردن خاک­اره و سیمان پرتلند نوع دو، تعدادی بلوک حفره­دار قالب­گیری شد. از نسبت­ خاک­اره به سیمان در سه سطح ۲۸ به۷۲، ۳۵ به ۶۵ و ۴۲ به ۵۸، نوع ماده افزودنی (کلریدکلسیم و کلرید ­منیزیم) و مقدار ماده افزودنی در دو سطح )سه­ و پنج­درصد، نسبت به وزن سیمان) برای ساخت بلوک های آزمونی استفاده­شد. نتایج بدست آمده از اندازه گیری ویژگیهای فیزیکی (واکشیدگی ­ضخامت بعد از ۲ و ۲۴ ساعت غوطه وری در آب) و مکانیکی (مقاومت­ فشاری) بلوک های آزمونی نشان داد که تفاوت در نسبت­های مختلف خاک­اره به سیمان باعث تفاوت در خواص فیزیکی و مکانیکی بلوک­ها گردیده­است، به گونه­ای که بیشترین مقاومت فشاری مربوط به بلوک­های دارای نسبت خاک اره به سیمان ۵۸ به ۴۲ درصد و کمترین مقدار واکشیدگی ضخامت از آن بلوک های حاوی ۲۸% خاک اره و ۷۲% سیمان بوده است. همچنین مشاهده ­شد که نوع ماده افزودنی روی خواص فیزیکی و مکانیکی بلوک­ها اثر معنی داری نداشته­است، اما مقدار ماده افزودنی فقط در مورد کلریدمنیزیم اثرش بر روی این ویژگی ها معنی دار بوده است.

کلیدواژه ها

خاک اره, سیمان پرتلند, مقاومت فشاری, واکشیدگی ضخامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.