حمایت اجتماعی و ارتباط آن با امید در مادران کودکان مبتلا به لوسمی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله بالینی پرستاری و مامایی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCNM-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده باستانی

Health and Ageing Dept., Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran

سمیه سیاحی

Nursing Dept., Arak University of Medical Sciences, Arak, I.R. Iran

حمید حقانی

Statistics and Mathematics Dept., Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran

چکیده

زمینه و هدف: امروزه، بیماری لوسمی(leukemia) شایعترین نئوپلاسم دوران کودکی از یک بیماری کشنده به یک بیماری مزمن تبدیل شده است. لذا تمرکز بر مشکلات ناشی از درمان طولانی مدت در خانواده بخصوص مادران که مراقب اصلی کودک هستند، افزایش یافته است. حمایت اجتماعی و امید در توانایی مادران جهت اداره و مواجهه با تجربه بیماری و سازگاری با تنش موجود نقش مهمی را بازی می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و امید در مادران کودکان مبتلا به لوسمی می باشد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، تحلیلی ۱۵۰ نفر بطور مستمر از میان مادران مراجعه کننده به مرکز خون مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع) تهران، در مدت ۳ ماه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های حمایت اجتماعی نورتوس (Northouse) و امید میلر (Miller hope scale) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد. یافته ها:میانگیر سنی مادران شرکت کننده ۳۶/۳۳ سال و ۳/۹۷%آنان متاهل بودند. حدود ۷/۵۰% مادران مورد مطالعه از حمایت اجتماعی بالا و ۳/۴۵% آنها از امید بالا برخوردار بودند و بین میزان حمایت اجتماعی دریافت شده و میزان امید، همبستگی مثبت معنی دار (۰۵/۰P< و ۴۴۳%=r) وجود داشت. نتیجه گیری: بر مبنای یافته های پژوهش و ارتباط حمایت اجتماعی با امید و با توجه به اهمیت این متغیرها در مادران، بعنوان مهمترین گروه مراقبت دهنده به کودک مبتلا به لوسمی، برنامه ریزی در جهت آموزش و افزایش میزان حمایت اجتماعی و امید در این زنان ضروری بوده که نهایتا می تواند بر کیفیت مراقبت از کودکان مبتلا به لوسمی موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

Mothers, Hope, Leukemia disease, Social support., مادر, امید, لوسمی, حمایت اجتماعی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.